Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország is példát vehet...

Magyarország is példát vehet Romániáról, hogy ha kedvezőtlen, nem várt választási eredmény születik, akkor majd érvénytelenítik azt?

Figyelt kérdés
Vajon nálunk is olyan elnéző lenne az EU a demokrácia lebontásában, mint Romániával? Azért merülhet fel, mert a korrupciós ügyek, jogállamisági problémák is eddig csak Magyarországon zavarták Brüsszelt, a többi kelet-európai, dél-európai országot nem szankcionálták.

dec. 7. 13:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
19%

"Írtam hogy Vona szavazó voltam"

Az egy dolog, hogy mi voltál, de azóta gyurcsányista lettél. Akkor is, ha a DK kamupártjára, a Tiszára szavazol.

"nevetséges amikor fideszesként ezt a szót használod, mihazánkososként eléggé hasonló vagy"

Döntsd már el, hogy akkor most fideszes vagy "mihazánkosos" vagyok :D

"hisz Döbrögi éjjel nappal Vladimir hátsóját nyalja hogy az orosz és ukrán bankokba befektetett pénzét haza tudja hozni, cserébe a magyar állam trójai faló szerepét tölti az unióban, vakság ezt be nem látni"

Akkor elég gyengén tölti be ezt a szerepet, hiszen folyamatosan az USA érdekét szolgálja. Pl. csont nélkül megszavaztak minden Oroszország elleni szankciót még annak ellenére is, hogy azokkal az EU - Magyarországot is beleértve - jobban szív, mint Oroszország.

dec. 7. 16:05
 12/17 anonim ***** válasza:
30%

Én megértem valamennyire a globalista ellenes irányt, de egy Svájc, Norvégia, megtehetné, egy Magyarország nem, hogy ilyen ambiciói legyenek. Óriási naivitás azt hinni hogy ez a kis ország teljesen független tudna lenni, mellesleg belőlem már ez a társadalom teljesen kiőlte a reményt, egy ilyen megosztott és buta nép amely azt a rendszert tartja életben, hogyan tudna odáig emelkedni?

Aztán az, hogy az antiglobalisták kacsingassanak az amúgy maguk módján szintén globalista keleti diktatórikus maffiaállamok felé, az szintén ellentmondásos.

dec. 7. 17:27
 13/17 A kérdező kommentje:

"A szabad, demokratikus választás védelme mióta a demokrácia lebontása? Ha külföldről befolyásolták a választásokat, pont az a demokrarikus döntés, hogy ejtjük az eredményt és újraválasztást tartunk."

Hát szerintem a demokráciának éppen az a lényege, hogy a nép szabadon dönthessen és a külföldről támogatott jelöletkre leadott szavazatokat is figyelembe vegyék. Például Márki-Zay Péter ellenzéki összefogása is kapott amerikai támogatást a kampány során, de nálunk nem vették el tőlük a szavazatokat, mandátumokat. Szerintem ha törlik őket az inkább aláásta volna a demokráciát, nem megerősítette volna. Ezzel a választók egy nagy részét is semmibe vették volna.

Ugyan lehet mondani, hogy a külföldi befolyás torzízhatja az eredményt, ez igaz, de egyébként sem érhető el, hogy minden párt, minden jelölt ugyanannyi pénzt, lehetőséget kapjon a kampányra és teljes legyen az egyenlőség.

dec. 7. 23:39
 14/17 anonim ***** válasza:

Georgescu vegig azzal kampanyolt, hogy o egy fuggetlen jelolt, akit nem tamogat egyetlen part sem, egy lejt sem koltott a kampanyara, csak felrakott nehany videot a tiktokjara, ami az embereknek megtetszett. Majd szepen kiderult, hogy nem is egy, hanem tobb ezer felhasznalorol van szo.

"A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) és a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SIE) jelentései szerint Georgescu TikTok-kampánya nem spontán népszerűségre épült, hanem egy több mint 25.000 fiókból álló hálózatra, amelyet már 2016-ban létrehoztak. Az algoritmusokat célzottan manipulálták, és a kampány narratívája szorosan illeszkedett az orosz hibrid hadviselés stratégiáihoz."

(erdemes hozzatenni, hogy a tiktok 2018 ota erheto el Europabol, tehat maris 25 ezer kinai botrol beszelunk)

Elokerult egy 380 ezer euros del afrikabol penzelt tiktok hirdetes (amirol azota kiderult, hogy 1 millio euro feletti), lenyomoztak, egy roman emberhez kotheto, akinek a cege inaktiv, soha nem rendelkezhetett hasonlo osszegekkel. Egy hazkutatas utan talaltak nala 7 millio euronyi kriptot. Szepen lassan esnek ki a csontvazak.

MZP-t semmi ertelme felhozni, minden orszagnak megvannak a sajat valasztasi torvenyei. A roman valasztasi torvenyek szerint minden jelolt be kell vallja, hogy milyen forrasokbol mennyi penzt kapott es ezt hogyan hasznalta fel. Az is meg van hatarozva, hogy peldaul nem koltheted el mindet egy platformon. Ha az egyik jelolt egyedulikent azt mondja, hogy o nem koltott penzt a kampanyra, majd kiderul, hogy megis, az szerinted nem valasztasi csalas? Aki csalassal elonyt szerez, az nem kizarast erdemel?

dec. 8. 08:55
 15/17 A kérdező kommentje:

#14 Én demokrácia, nép szempontjából nézem a választást és ha a nép gazembereket akar vezetőnek, őket képviselőnek, akkor demokratikus szempontból szerintem azt is tiszteletben kell tartani.

Ezért például szerintem Tump győzelmének törlése is inkább antidemokratikus lenne az USA-ban és nem megvédené a demokráciát, mert bár neki is vannak bűnei, néhány demokrata bíró börtönbüntetéssel fenyegette és eltiltotta volna az indulástól, de ennek ellenére a nép mégis neki szavazott bizalmat. Akkor ezt el kellene fogadni.

Bár fontos különbség, hogy Trump bűneivel tisztában voltak a választók, úgy mentek voksolni, míg például Magyarországon Márki-Zay Péter csapatának vagy most Románániában Georgescu kampányának jogsértő eszközei csak a választások után derültek ki.

dec. 8. 10:14
 16/17 anonim ***** válasza:
#14 Ha mindez igaz lenne, akkor jogos lenne a kizárás és az új választás kiírása. De ezek koholt vádak, a valódi indok az, hogy Georgescu nem a háttérhatalom embere.
dec. 8. 11:58
 17/17 anonim ***** válasza:
A köpönyegforgató románokról csak elrettentő példát lehet venni. Ahogy arról is, hogy odatelcsiznek valahová az usákok, hogy nem tetszik a választások végeredménye, így az legyen érvénytelen.
dec. 9. 18:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!