Csak szerintem furcsák a tiszások?
A tiszások szokásos érvei és azok kritikája:
A tiszások (ellenzék támogatói) gyakran hangoztatják, hogy a Fidesz tönkretette az országot, és jobbat akarnak Magyarországnak. Szép szavak, de nézzük meg, hogy a valóságban mit kínálnak és mit tettek eddig.
1. Határon túliak szavazati joga:
Az ellenzék folyamatosan szorgalmazza a határon túli magyarok szavazati jogának eltörlését, ami teljesen szembemegy a nemzeti összetartozás elvével. Ez az állításuk még inkább visszás, ha figyelembe vesszük, hogy a világ szinte minden országában az állampolgárság alapot ad a szavazati jogra, függetlenül attól, hogy valaki éppen hol él.
• Vajon tényleg a határon túli magyarok szavazata jelenti az ország problémáit?
• Nem inkább a saját támogatottságuk hiánya miatt próbálják meg ezt a csoportot bűnbakká tenni?
2. Magyar Péter (példa az ellenzék hiteltelenségére):
Példák a politikai állásfoglalásai és az ezekből fakadó ellentmondások:
• “Nem fogok politizálni” – A kijelentését követően mégis aktív politikai szerepet vállalt.
• “Nem veszem át az EP-mandátumot” – A mandátumot mégis átvette, ami világosan mutatja a szavahihetetlenségét.
• “Lemondok a mentelmi jogról” – Ez sem történt meg, amikor valóban számított volna.
• “Csak az ország érdekeit nézem” – Ennek ellenére dollárbaloldali érdekcsoportokkal szövetkezik, nemzeti érdekeket pedig alig képvisel.
Hogyan bízhatnánk egy ilyen emberre az ország vezetését?
Ez nemcsak szavahihetetlenség kérdése, hanem tehetségtelenség is. Egy nímand, aki politikai tapasztalat és valódi elképzelések nélkül akar kormányra kerülni. Az ilyen helyzetek hova vezethetnek? Nézzük Ukrajnát:
• Az elnöki székbe egy tehetségtelen politikai újonc került, aki ugyan jól mutatott a médiában, de nem volt felkészülve az ország vezetésére. Az eredmény: káosz, instabilitás, és egy ország, amely mély válságban van.
Miért veszélyes ez az út?
Egy ország vezetése nem játék. Nem elég jól kommunikálni, vagy hangzatos szlogeneket hangoztatni. Tapasztalat, stratégia és állhatatosság kell hozzá, amit az ellenzék jelenlegi vezéralakjai nem tudnak felmutatni.
Összefoglalva:
Ha valaki azt állítja, hogy jobbat akar az országnak, az nem elég. Mutassa meg, hogy hogyan. Az ellenzék szavai szépek, de a tetteik és az eddigi teljesítményük alapján nem hogy jobbat, de még a meglévő stabilitást sem lennének képesek fenntartani.
A lefontosabb, hogy a Tisza soha ne álljon össze az óbaloldal levitézlett, leharcolt, bukott, ingyenélőivel.
Nekem hatalmas csalódás lenne, ha a DK-val összeborulna.
Van annyira népszerű a Tisza, hogy egyedül is többségbe fog kerülni.
Kár volt ekkora "Litániát" írni...
Aki birka, az is marad!
FIDESZ, TISZA egykutya! ( Egyfarkú.)
Aki az MHM-re a "szatelitpárt" kifejezést nyomja, az tudatlan.
Most még nem, de 2030-ban leváltjuk ezt a tolvaj posztkommunista bandát végre! Hajrá MHM!
Rohad már a narancs, hiába kapálóztok.
A szavazás opcióid meg olyanok mint a nemzeti konzultáció.
Én Tiszára szavazok.
Nem akartam írni, mert nincs kedvem bináris gondolkodókkal vitázni, mert nem tudnak normális érvelni de:
"1. Határon túliak szavazati joga:"
- Egyik se igaz rám például, amit mondassz. Én egyetértek, hogy szavazhassanak, hiszen van magyar állampolgárságuk, és ide jöhetnek ugyanúgy tanulni, dolgozni, tehát lehet beleszólásuk. Viszont igazságtalan a rendszerrel azokkal szemben, akik éppen külföldön tartózkodnak (üzleti út, nyaralás, kint dolgoznak), hiszen ők csak a konzulátuson szavazhatnak, ami lehet éppen zárva lesz (volt már rá példa), és akkor ugye nem tud szavazni.
"2. Magyar Péter (példa az ellenzék hiteltelenségére):"
- Az ember változik, ahogy telik az idő. Ahogy Orbán Viktor például 2008-ban nagyon komolyan nyomta az ipart azzal, hogy Ukrajnát azonnal NATO-ba kell felvenni és ez nem volt kérdés számára, mára már elutasítja ezt. Akkor most Orbán Viktor hiteltelen?
“Nem veszem át az EP-mandátumot”
- Ő így is gondolta, viszont tanácsokat kapott másoktól és szavazásra bocsájtotta a kérdést. Mindenki szavazhatott volna úgy is, hogy ne vegye fel, és akkor nem vette volna fel. Neked is volt lehetőséged szavazni. Amúgy EP mandátum előnyökkel jár, és ez most ki is bontakozik, tehát egy nagyon jó döntést hozott. (És itt nem a mentelmi jogra gondolok, hanem hogy például joga van intézményeket látogatni, joga van EU-s pályázatokba tekinteni, joga van a parlamentbe felszólalni, és ugyebár kapcsolatokat tud kiépíteni, ami egy kormányváltás esetén nagy segítség lesz)
"“Lemondok a mentelmi jogról” – Ez sem történt meg, amikor valóban számított volna."
- Le is mondott volna. A feltétel az volt, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Ez nem történt nem.
"“Csak az ország érdekeit nézem” – Ennek ellenére dollárbaloldali érdekcsoportokkal szövetkezik, nemzeti érdekeket pedig alig képvisel."
- Egyenlőre nekem úgy tünik és a választók nagyobb részének is, hogy tényleg az ország érdekeit helyezi előtérbe, mint a saját életét. Egyszerűen akkora lejáratás folyik ellene, százmilliárdokból, egy hatlmat kiépített autor-rendszer által, hogy teljes mértékben csodálom a kitartását. Én már rég azt mondtam volna, hogy dögöljetek meg és húztam volna el a francba. Jó idegei vannak. Tisztelet érte.
- Nem szövetkezik dollárbaloldali érdekcsoportokkal, és maga a szó, hogy dollárbaloldal egy értelmet propaganda kreálmány, és egyszerűen hányingerem van attól, aki ezt használja. A nemzeti érdekeket pedig jobban képviseli, mint a Fideszben bármely tag.
"Hogyan bízhatnánk egy ilyen emberre az ország vezetését?"
- Bárkire jobban rá lehetne bízni az ország vezetését, mint a jelenlegi kormányra. Orbán Viktor a foci és a hatalom érdekli csak. Pintér Sándor foglalkozik az EÜ-vel, a rendőrséggel és az oktatással is, úgyhogy maximum a rendfenntartó erőkhöz van köze, de ahhoz se túl sok. Lázár Jánoska kezében hatalmas sikert arat a MÁV, látjuk... Nagy Márton gazdasági szakember, még a következő nap költségvetését sem tudja, nemhogy egy évre előre tervezni. Eddig semmi se jött be neki, hatalmas kudarc. Nem kellene kirúgni szerinted? Menczel Tomika is ott van a toppon, a propaganda szöveget szépen felmondja és körülbelül ennyi. A másik Tomika a nagy EP képviselőnknek meg azért akkora az orra, hogy jobban tudja az utcán felszívni, ugye ugye? És akkor a nőverőkről, a pedofilokról és az egész kétes ügyekről ne is beszéljünk a Fidesz körében. Tényleg jó kezekbe az ország. Szégyellem, hogy magyar vagyok.
Szóval bárki jobb. Bajnai is jobb, Toroczkai is jobb (pedig rühellem), Gyurcsány is jobb (pedig rühellem), Dobrev is jobb (Pedig rühellem) és sorolhatnám, pedig rühellem az egész hulladék ellenzéket, mert képtelenek voltak normális csinálni...
De jobbak...
És Magyar Péter? Szakemberekkel a lakosságból akarja feltölteni a székeket, olyan embereket akik eddig a piacon dolgoztak, és nem az iskolapadból kerültek a parlamentbe, mint például Orbán Viktor és társai. Ezek lesznek az igazi szakemberek, így ha kitartanak a választásokig akkor a szavazatomat megkapják.
És nem is feltétlen Magyar Péterről van szó... hanem inkább arról, hogy ez a jelenlegi rendszer káros Magyarország és a magyar nép számára. Változás kell mostmár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!