Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Határon túli magyarok miért...

Határon túli magyarok miért szavazhatnak?

Figyelt kérdés
Én se szavazok az ő országában.

nov. 26. 00:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
71%

Igen, dolgoztam. Leadtam a magyar lakcímemet és levélben szavaztam én is.

Valójában 2012 előtt kötelező is volt leadni a magyar lakcímet amennyiben külföldön élt valaki (az más kérdés, hogy nem tartatták be). Tulajdonképpen a Fidesz tett azzal egy hatalmas szívességet a külföldön dolgozó magyaroknak, hogy eltörölte ezt a törvényt és ma már nem kötelező leadni a magyar lakcímet ha külföldön él valaki.

De igazából nekem magától értetődő és logikus, hogyha tartósan kint élek valahol, akkor nem jelentem be magam olyan lakcímre ahol nem élek.

nov. 26. 11:11
 12/16 anonim ***** válasza:
51%
Ha külföldön dolgozol 1-2 évet,az nem azt jelenti,hogy megszüntél itthon.Főleg ha ingatlanod,családod,járműved,esetleg kutyád,horgászengedélyed....bármid van-volt itthon.Bonyolulttá teszi,ha nincs magyar lakcímed mindezeket.
nov. 26. 11:25
 13/16 anonim ***** válasza:
8)Egyenlőek a feltételek. Konzultuson személyes az szavazhat, akinek magyarorszagi lakcíme van. Akinek külföldön van lakcíme, mindegy, hogy RomaniábanN,Németországban vagy éppen az Usa-ban az szavazhat az országos listán levélben.
nov. 26. 11:59
 14/16 anonim ***** válasza:
40%
"Egyenlőek a feltételek": [link]
nov. 26. 12:02
 15/16 anonim ***** válasza:
45%

12) Akkor viszont be kell ülni az autóba vagy felelni a vonatra és elmenni a legközelebbi konzulatásru.

Fontos megjegyzezni, hogy New York, Bécs, London, München azok a külföldi városok, ahol Becslések szerint több tìzezer magyar el, egyes Becslések szerint a 100 ezret is megközelítheti számuk.Ezekben a városokban mindenhol van konzultus, tehát nagyobb nehézséget nem jelenthet az odajutás,azoknak akiknek papíron magyarországi címük van. Ennek ellenére ezekben a városokban sem megy a külképviseleti szavazók száma a város magyar lakosságnak 10% fölé. (Még úgyse, hogy a külképviseleti azok is választanak, akik turisták, vagy üzleti úton vannak a választás napján, illetve más külföldi városokból utaztak oda)

nov. 26. 12:07
 16/16 anonim ***** válasza:
14) Minden országban más a szabályozás, van olyan is, ahol csak azok szavazhatnak akiknek van lakcìmük az adott országban. Amúgy én a levélszavazást teljesen megszüntetném mindenkinek. Szerintem a szavazati jog egy olyan dolog, mint sok egyéb ( pl bizonyos szerződések megkötése, házassag) amit az ember csak személyesen gyakorolhatnq
nov. 26. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!