Ausztriában már a szolgáltatások is olcsóbbak mint Magyarországon, nem csak a bolti árak. Várható tehát, hogy a forint még tovább fog gyengülni?
Hiába már több mint 411 forint egy Euro, én a saját szememmel néztem meg az árakat Ausztriában, és a boltokban pl. a szeszesitalok már 60%-kal olcsóbbak, 1 liter 40%-os schnapsot kapsz 8,49 Euro-ért. A KFC-ben egy 3 csirkeburger és 1 strips menü szósszal 8,8 Euro (itthon már 4000 forint körül van) tehát már az étterem árak is olcsóbbak, amibe szolgáltatás is benne van, mert megsütik, kiszolgálnak.
Akik szerint a forint már nem gyengülhet tovább, azok nem látták még a saját szemükkel milyen értékes az Euro külföldön, mekkora a vásárlóértéke. A forint egy értéktelenedő szar.
Fél GYMS megye környéke abból élt,hogy átjártak Ausztriába dolgozni,de a pénzt meg itt költötték el.
Viszont, Magyarország már nagyon megdrágult.Már nem lehet olyan nagy jólétet elérni ausztriai takarítással, vendéglátózással, mint 15-20 éve.
Én pont most fogok új mobilt venni, kíváncsiságból összehasonlítottam az előfizetések árait a Magyarországiakkal. Ausztriában a Drei-nál havi 30 Euro két év hűségidő, korlátlan net és lebeszélhetőség+SMS Ausztriában, EU-n belül 33Gb és 50perc. Ehez ingyen kihozhatok egy Vivo 40 készüléket aminek az új ára kb 450 Euro, sima lakossági ügyfél vagyok bármi extra kesvezmény nélkül. Bár mivel régi ügyfél vagyok, lehet kapok még kb 70 Euro kedvezményt 😅 Ehhez még első két hónap előfizetésidíjat (60 Euro) elengedik, karácsonyi akció.
Akkor most ezt össze lehet hasonlítani az otthoni árakkal, az ehez hasonló csomagok pár ezer ft-al drágábbak és ingyen telefont se kapsz hozzájuk, sőt ha a yettelnél a maxos csomagot választod (65 Euro) még akkor is 30000Ft-ot kell othagynod a telefonért... Szóval azért vannak szolgáltatások amik tényleg kedvezőbbek Ausztriában 😅
Azért az igazat megvalva, túlnyomó többségben még mindig drágábbak a szolgáltatások, de azért ez a telefonos dolog engem nagyon meglepett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!