Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolja azt Orbán...

Miért gondolja azt Orbán Viktor, hogy az ukrajnai háború a legveszélyesebb szakaszába lépett?

Figyelt kérdés
És ezért ma össze is hívta a Védelmi Tanácsot.
ma 09:23
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem nem fog olyan hirtelen lezajlani a dolog ha megtörténik. Én abban bízok, hogy nem vagyunk elsődleges célpont, és Mo csak korlátozott csapásokat fog kapni. Kecskemét, Pápa, Taszár kap pár kisebb töltetet, ami azonnal csak lokálisan fejtené ki a hatását. A nagy megatonnás csapások elsődleges hatásai elkerülnének minket, viszont a kihullási szennyezést mi is beszopnánk. Kb 2-3 óra alatt emelkedne meg a sugárszint a még tolerálhatóra, majd lenne kb egy napod, hogy megfelelő fedezékbe vonulj, hogy 3-4 hétig ki se mozdulj, majd utána még legalább 6-7 hónapig csak időnként hagyd el. A legkritikusabb időszak az 1-2 hét, ekkor már nagyon rövid, 1-2 óra kint tartózkodás is halálos dózist eredményezhet. Egy megfelelő mélységű pince a legjobb, vagy az erre a célra kialakított sugárvédelmi fedezék ami még jó lehet, ha nincs olyan óvóhely ami kimondottan erre készült. Az óvóhelyek védelem szempontjából a legjobbak, de ott max 1-2 napig lehet tartózkodni, mert ha többen is vannak, akkor kb eddigre fog elfogyni a víz, élelmiszer. Ebből a szempontból jobb egy családi ház, mert ott tudsz készleteket felhalmozni, és ha van saját fúrt kutad, akkor korlátlan szennyeződésmentes vized is lesz. Ha beütne valami gebanc, én legalább 1 évig bírnám kajával, vízzel bármeddig. Persze kell áramellátás, ami napelem, aksi, generátor, és olyan inverter ami mindezt lekezeli.

ma 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!