Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az M1 propagandista riportere...

Az M1 propagandista riportere (Császár elvtárs) tényleg egy kommunista ügynök volt?

Figyelt kérdés

Most komolyan ilyen lények dolgozhatnak a köztévénél?

0:40 https://www.youtube.com/watch?v=jQ1pyYe3uWU

nov. 15. 09:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ugyebár, hogy ki volt ügynök, azt nem csak magukból az "ügynökaktákból" lehet kideríteni. Ezek jó része hiányos, és pl. a rendszerváltoztatáskor pont a kompromittálható személyekét semmisítették meg (hülyék lettek volna őrizgetni), vagy nem adták át a levéltárnak, így inkább a kisebb embereké maradtak meg.

Ungváryval általában nem értek egyet (azért megéri a pénzét ő is), de abban igaza van, hogy büntetőperes anyagokból pl. megismerhetjük a hálózati személyeket, akiktől a információk, jelentések származtak a perbe fogott emberről. Tehát nem minden az "ügynökakta".

Másrészt azért ma élő személyeknél még ugyanúgy élhetnek szintén ügynök "kollégái", akik tudják egymásról, hogy ő is ügynök volt. Nem tudom, hogy Magyar Péternek ez az információja honnan van, de el tudom képzelni, hogy a volt ügynökökkel erősen kidekorált fideszen és ner-en belül ez nyílt titok.

"az ügynökakták nyilvánosak!"

Kutathatók, de nem nyilvánosak. Nyilvánosak akkor lennének, ha mint a könyvtárba bemész és leveszed a polcról. A XX. századi levéltári anyagok az információbiztonsági szempontból jórészt csak kutatási engedéllyel, kutatók számára kutathatók, mivel védelmi időkorlát van rajtuk. Akár ügynökakta, akár pl. Mucsaröcsöge képviselőtestületi jegyzőkönyve. Tudom, mert történészként én is kutatok és mivel XX. századi témákat, így mindenféle papírokat kérnek tőlem (egyetemtől, kutatócsoporttól, stb.). Pedig az ÁBTL-ben még nem voltam, ezek sima megyei levéltárak.

nov. 15. 12:56
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor megállt neki miért némították le Magyar Péter beszédét?
nov. 18. 01:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!