Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha most nem létezne a Tisza...

Ha most nem létezne a Tisza párt, akkor az MMN lenne a legerősebb ellenzéki párt és ők váltanák le a Fidesz két év múlva?

Figyelt kérdés
Tudom az EP választáson 0,7 százalékos párt lett több ellenzéki pártnál is kisebb támogatással, de gondolom sok MMN-es a Tiszára szavazott át. A Tisza megalakulása előtt egy éve, hanyadik legerősebb párt volt statisztikák szerint?

nov. 14. 11:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
43%

Sajnos a Tisza párt előtt a DK volt a legerősebb ellenzéki párt, és az MMN valahol hátul a futottak még kategóriában kullogot. Nyilván most is úgy lenne.

Nem értem én a magyar választókat.

nov. 14. 11:47
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy 1-es írta. Az MMN a futottak még kategóriában lenne most is ahogy korábban volt és a DK lenne az ami megint szervezné az előválasztást meg a kormányváltáshoz az összefogást. Annyi változás lenne, hogy az LMP nem állna velük össze, a momentum küzdene a túlélésért, az mszp meg már szóba se kerülne. A kétfarkúakkal kötözködnének, hogy álljanak be a sorba, de nem tennék.
nov. 14. 11:50
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nincs nagy reputációja pedig nagyjából az egyetlen olyan párt, akivel még tudok is részben azonosulni.

Én nem vagyok sem jobb, sem baloldali, "taktikai szavazó" vagyok leginkább. Tiszára max akkor húzom be az X-et '26-ban, ha MP-n kívül is látok végre valakit, meg ha kiderül végre hogy mit, hogyan akarnak. Mármint normálisan részletezve.

Addig marad az MMN. Valószínűleg sajnos nem lesz 1%-nál több szavazatuk.

nov. 14. 11:53
 4/12 A kérdező kommentje:
Az tény, hogy a DK volt a legerősebb, de Gyurcsány feleségét sosem szavazták volna meg a Fidesz leváltása érdekében azért, hogy kapjanak egy olyat akiről tudjuk már, hogy ugyanúgy rossz.
nov. 14. 12:04
 5/12 anonim ***** válasza:
28%
#4 Ez nem fog kiderülni már, de hidd el, akik rohantak leszavazni egy fideszes NER lovagra pár hónappal azután, hogy a fideszből kilépett, csak mert vesszen a zorbán, azok leszavaztak volna Dobrevre is simán. Csak Dobrevnek nem osztottak lapot, mert 2022-ben a háttérből benyomták elé MZP-t, most meg MP-t. 2024-ben pedig a pártok önállóan indultak az EP választáson.
nov. 14. 12:12
 6/12 anonim ***** válasza:
Úgy Nyerges André lenne!
nov. 14. 12:16
 7/12 anonim ***** válasza:
19%
Azt se tudom, mi az az MMN.
nov. 14. 12:17
 8/12 anonim ***** válasza:
58%
Azt azért tudjuk hogy a 3. legerősebb párt a Mi hazánk. Így gondolom ha a Tisza nem lenne akkor értelemszerűen a 2. legerősebb lenne.
nov. 14. 14:05
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen, de az is esélytelen lenne. A DK a Gyurcsány család miatt, a Mi Hazánk meg a túlzott neofasizmusa miatt.
nov. 14. 14:44
 10/12 anonim ***** válasza:
#8 Nem lenne a 2. legerősebb párt a Mi Hazánk, hiszen a tisza szavazói azojk éppen úgy ellenzékiek lennének és éppen úgy nem a Mi Hazánkat támogatnák. Akkor ez a tömeg odacsapódna valamelyik másik korábban támogatott párthoz. Amíg meg nem jelent MP addig ez a dk volt.
nov. 14. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!