Paks 2 mikorra épül fel? Kb. Mennyi hitelt vett fel rá az állam?
Annyira szánalmas ahogy itt egymásra licitálva toljátok a hülyeséget, miközben csak rá kellene keresni a Paks 2 beruházásra itt a neten helyette és máris a valóságot láthatnátok. Nem kell idegeskedni, nem kell olvasnotok, a cikk végén videó van az építkezés állásáról, elég ha meghallgatjátok.
De tudom, nem fogjátok megnézni. A valóság csak bezavarna a képzelgéseitekbe.
Ja, egymásra licitáljuk a hülyeséget. Amikor sutyiban alárírta a kormány akkor 10-12 éves építési idővel kulcsrakész erőművet vállaltak a szerződésben az oroszok. Emlékszik erre valaki?
"A két új atomerőművi blokk a tervek szerint 2025 és 2026 között kezdheti meg üzemszerű működését. "
forrás:
Erre szerinted az eredmény, hogy elkészül az a csarnok ahol majd a betonacélt szerelik a későbbi építkezéshez. Bazzki, annak a kócerájnak már készen kellene lennie, hogy jövőre indulhasson az első blokk ezek meg még az alapozáshoz szükséges betonacél-szerkezet legyártásához(üsszeszerelélséhez) szükséges csarnok legyártása előtt tartanak. És mi vagyunk a szánalmasak? :D
" A valóság csak bezavarna a képzelgéseitekbe."
A valóság, hogy az az erőmá sehogy nem áll. A reaktortartályt idén ősszel kezdték gyártani aminek legyártása 3+ év. Ebből az erőműből 2035 előtt semmi nem lesz papi.
"Nem kell idegeskedni, nem kell olvasnotok, a cikk végén videó van az építkezés állásáról, elég ha meghallgatjátok."
Én a cikket is elolvastam és a videón is végigszenvedtem magam, de sem azt nem tudtam meg hogy mikorra lesz kész, sem azt, hogy mennyi hitelt vettek fel rá. Előbbiről még mondanak annyit, hogy "a kormány számításai szerint" a 2030-as évek elején már áramot termelHET. Utóbbiról egy árva szó sem hangzik el. Ne haragudj, de számomra nem válasz az, hogy a 2030-as évek elején termelhet majd áramot. Most akkor van egy intervallumunk, 2030-tól mondjuk 2035-ig, amikor lehet hogy már termelni fog, de lehet hogy még nem, és ezt sem támasztja alá semmi, csak valamilyen kormányzati számítsok, amik aztán vagy bejönnek, vagy nem. Ez szerinted érdemi válasz a "mikor lesz kész?" kérdésre? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!