Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most hogy a magyar vállalkozók...

Most hogy a magyar vállalkozók nagyobbik része nem tudná megfizetni a 10%-os minimálbér emelést sem, de mégis növekszik az infláció, most mi lesz?

Figyelt kérdés

Zsugorodik a gazdaság, a forint gyengül, az infláció megint meglódult, de már a vállalkozók sem tudják ráterhelni a növekvő költségeket a fogyasztókra, mert a magyarok nagy része fizetésképtelen. Nekem is vannak vállalkozó ismerőseim akik azt mondták csökken a profitjuk, mert sokan a magas árak miatt nem járnak már presszóba például. A legtöbb magyar azért nem mert nincs miből, de állítólag van egy szűk réteg akinek lenne miből de ilyen árakat már nem hajlandó megfizetni.

Akárhogy is, a gazdaságunk zsugorodik ami azt jelenti hogy a vállalatok profitja csökken, tehát nem tudnak miből béremelést adni a vállalkozók. Akkor most mi lesz? Összeomlik a gazdaság? A munkanélküliség már így is sok éves mélypontra ugrott.

nov. 11. 18:23
 1/7 anonim ***** válasza:
59%
De ki tudják fizetni. Majd nem vesznek 5 céges autót 2 emberre, amiből a legrosszabb egy 5 éves BMW, és akkor ki tudják fizetni. Aki ennyit nem tud/nem akar kipengetni, az jobb is, ha bezár.
nov. 11. 18:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne? Lenyomnak majd jo sok propagandat MP-rol, ahogy a zsebeben turkal, hogy a magyar nep ne ezeken porogjon amiket irtal, hanem azon, hogy MP megint a zsebeben kotoraszik.
nov. 11. 18:29
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

"Akárhogy is, a gazdaságunk zsugorodik ami azt jelenti hogy a vállalatok profitja csökken, tehát nem tudnak miből béremelést adni a vállalkozók"

Hát ha profitjuk van, akkor éppen hogy tudnak emelést adni. Akkor van baj ha nincs profitjuk, veszteséges a vállalkozás, akkor valóban nincs miből emelni. De amíg az a kifogás, hogy a 20 millió helyett csak 15 milliót tudna kivenni a cégvezető, addig ez nem egy valós probléma.

nov. 11. 18:44
 4/7 anonim ***** válasza:
55%

Jövőre kilövünk, ov ezt ígérte.

Eus pénzek nélkül csőd felé haladunk. Unortodox gazdaságpolitika, illibális demokrácia, meg nemzeti együttműködés rendszere meg más baromságok.

nov. 11. 18:46
 5/7 anonim ***** válasza:

"Jövőre kilövünk, ov ezt ígérte."

Igy van, mar 2022 ota ezt igergeti minden evben, hogy na majd jovore. Ez egy olyan orszag lett, ahol mindig csak jovore jon el a kanaan.

nov. 11. 20:12
 6/7 Mad Max2 ***** válasza:
100%

Kitudnák fizetnia 2 számjegyű minimálbér emelést, a környező országok kitudják, pedig ott alapból magasabb a minimálbér mint kishazánkban

Csak háát a csoró melósok le vanank szarva

Kella pént jachtokra meg irodaházakra ilyesmikre.

Nehogy már a meéós meg tudjon élni a fizetéséből... Mi lennen abból?

A qwa anyukat :D

nov. 11. 20:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Illiberális, most olvastam mit írtam(Google szöveg javító)

Az a jó, hogy mindig van következő év, amikor kilőhet a gazdaságunk. Mármint minden évben lehet ígérgetni. Aztán meg valakit hibáztatni, hogy miért nem sikerült.

Unortodox(vagy mi a tököm?) gazdaságpolitika? Meg az illiberális demokrácia(illiberális? vagyis nem szabad? Akkor miért demokrácia?)

Nemzeti együttműködés rendszere?

(én is a nemzet része vagyok, de nem látom az ellopott ezer milliárdokat. Gyerekem magán suliba jár, mert problémás, havi 200ezer, állami megőrzőbe nem viszem, ha betegek vagyunk magán rendelő, 30-100 ezer. Hová lett a pénz?!!!! Kérdezte a felcsúti szotyiköpködő. Én is ezt kérdem)

nov. 12. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!