Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Tiszások nem érzékelik hogy...

A Tiszások nem érzékelik hogy szavazás módján rendszert nem lehet leváltani?

Figyelt kérdés

Vonatkoztassunk el attól hogy Magyar Péter NER lovag lenne mint ahogy minden jel arra utal hogy az, és tegyük fel a kérdést magunknak:

Jelen körülmények közt mit tudna elérni egy nem fideszes párt 4 éves ciklusa alatt a fidesz további legitimitálásán kívül?

Jó formán a teljes ország vagyona NER-es kézen van, minden intézményben a NER káderei ülnek, hogy fog egy kvázi ellenzéki kormány (pláne alkotmányozó többség nélkül) bármit megvalósítani úgy hogy azt belülről ne szabotálja szét a NER?

Véleményem szerint rendszert nem szavazatokkal kell váltani hanem polgári engedetlenséggel (minimum), és hosszú távon így is úgy is rosszul fog járni az ország azzal ha most egy Tisza párt fog kormányt alkotni. Itt lenne végre az ideje hogy a Fidesz megenye amit főzött és hogy a társadalom széles köreiben is elpattanjon a húr. Ha a Tisza leváltja őket, megússzák mindezt és vidáman dalolva jönnek majd megint vissza 4 év múlva "rendet rakni"

nov. 11. 10:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

"Itt lenne végre az ideje hogy a Fidesz megenye amit főzött és hogy a társadalom széles köreiben is elpattanjon a húr."

És erre te látsz esélyt? Felejtsd el, ez nem az az ország! Amíg van sör meg zsír a kenyérre, addig a magyarok többsége elvan. Szóval marad a kormányváltás vagy legalábbis annak reménye.

nov. 11. 10:26
 2/11 Molyember ***** válasza:
63%
Tekintve, hogy a Fidesz nem számonkérhető a szavazóik által, mert nincsenek abban az állapotban, marhaság azt várni, hogy majd elegük lesz belőle. Ha úgyis visszajönnek négy év múlva, akkor akár le is válthatnánk őket, hátha (!) történik valami pozitív abban a négy évben, amíg nincsenek hatalmon. Ellenzéki szempontból nincs vesztenivaló, szerintem csak nyerhetünk a leváltásukkal.
nov. 11. 10:31
 3/11 anonim ***** válasza:
43%

... nem tudom, de az elhíresült mondás szerint, " akkor tetszettek volna forradalmat csinálni"...

Amúgy a választás egyszerű dolog.

Ha bárkinek annyi listás szavazta lesz, és annyi egyéni képviselői mandátuma, mint most a Fidesznek, akkor ő is pontosan ugyanúgy 2/3 ot fog szerezni.

Tessék, lehet megcsinálni.

nov. 11. 10:35
 4/11 A kérdező kommentje:

Röviden tömören a veszteni való az hogy egy Tisza kormány kicsatornázza a szelet a társadalmi elégedetlenség vitorláiból (ami tudjuk milyen kínkeservesen nehezen lett befogva így is) és tovább legitimálja a fideszt akik ezek után olyan stabilan fognak kormányozni mint a "régi szép időkben".

A NER-nek akik a fideszt eszközként felhasználó maffia hálózat úgy kell ez a kormány váltás mint egy falat kenyér.

nov. 11. 10:41
 5/11 Molyember ***** válasza:
76%
Szerintem ez nem igaz. Van stabil 2,5 millió ember, akik minden körülmények között a Fideszre fognak szavazni. Nincs olyan társadalmi elégedetlenség, ami fokozódhatna, egyszerűen ez a vége. Olyan világot nehezen tudok elképzelni, ahol még a fideszesek is kormányváltást akarnak, és abban biztos vagyok, hogy nem akarok abban a világban élni.
nov. 11. 11:08
 6/11 anonim ***** válasza:
66%

én is ezt látom

ennek a birka népnek jó minden

mi sem akarunk ebben élni ezért elköltöztünk...

kíváncsi leszek a választásra majd de én nem reménykedek már mint 4 éve

nov. 11. 11:58
 7/11 anonim ***** válasza:
71%
#3 Egy fontos tényezőt k8hagytál. Annyi pénz is kéne, mint amennyi a fidesznek van. Meg annyi plakáthely, meg annyi kézivezérelt médium, meg annyi megyei lap, stb.
nov. 11. 12:01
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, akkor milyen módon kéne leváltani? Van ötleted?
nov. 11. 12:17
 9/11 A kérdező kommentje:

Leírtam.

nov. 11. 12:25
 10/11 anonim ***** válasza:
50%
De konkrétabban polgári engedetlenség alatt mire gondolsz?
nov. 11. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!