Fidesz lakhatási válságot idézett elő?
"Vannak Bp-en 100 éves ingatlanok. Nem tudom, hogy miről beszélsz."
Vannak persze, csak a panelokat nem 100 évre tervezték.
De nem csak panelok vannak. Azért elég sok társasház van, amikben lehet lakni és azok egy részét néha még fel is újítják.
Szóval itt ki lehet fogni régi ingatlanokat, amiket nem kell elbontani 20-30 vagy akár 40 év múlva sem megfelelő karbantartással.
"Szóval itt ki lehet fogni régi ingatlanokat, amiket nem kell elbontani 20-30 vagy akár 40 év múlva sem megfelelő karbantartással."
Annak ellenére, hogy eredetileg 50 évre tervezték ezeket az épületeket, sok panelház már 40-60 év között jár, és jelenleg is lakott. Számos épület esetében a megfelelő karbantartás és felújítás meghosszabbíthatja az élettartamot. Így ezeknek az élettartama akár további 20-30 évvel is meghosszabbodhat.
Én 3 évig éltem panelban, a probléma ott van, hogy ezek a felújításokat nagyon nehéz kivizetelzni, mivel az alsó szomszédomnak a lakását árvezeték nem fizetette a számláit, felülről pedig többször beáztunk. Lehet, hogy van olyan panel ami fel van újítva és még élhető 20-30 évet, de a többségére nem ez a jellemző.
Pont azt mondom, hogy nem csak panelházak vannak. Mo.-on kb. az emberek 20-20% lakik panelben, illetve társasházban. A társasházak pedig jobban bírják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!