Látom nagy az egyetértés, hogy Trump győzelmének hála Magyarország gazdasági lehetőségei meggyengültek de a valóságban ez mit jelent?
Tippelnétek, hogy mégis GDP növekedésre, keresetek reálértékére ez milyen hatással lesz? Kik lehetnek a nagy nyertesei az EU-n belül? Vagy mégis kikhez képest fog ez a gazdasági leértékelődés megtörténni?
Vagy csak ennyit tudtok leírni, hogy nekünk rossz a Trump megválasztása, mert valaminek örülni kell ha már a demokrata jelölt kikapott?
Voltak republikánus elnökök előtte is. Volt amelyik jó volt, volt amelyik rossz.
Trumppal nem az a baj hogy republikánus színekben nyert (mert ő maga nem az), hanem hogy egy kiszámíthatatlan kretén.
"Vagy csak ennyit tudtok leírni, hogy nekünk rossz a Trump megválasztása, mert valaminek örülni kell ha már a demokrata jelölt kikapott?"
Pedig szerintem minden kérdés alatt le volt írva, hogyha Trump újraindítja a kereskedelmi háborúját az EU-val, akkor az miért rossz az EU-tól és azon belül is a német autóipartól függő Magyarországnak. Vagy erről lemaradtál?
De ha ezen túl is lépünk, a mostani háború kifejezetten kedvező volt az USA-nak a fegyvereladások és az LNG export miatt. Trump egy impulzív ember, de egyben üzletember is, nemhiszem hogy hagyni fog mozgásteret ahhoz, hogy az EU és Oroszország megújítsák a kereskedelmi kapcsolataikat, ergo hiába vetne véget a háborúnak még hosszú évekig nem változik semmi a gazdaságban. A mostani gazdaság meg sz*r.
Továbbá Trump Kína ellenes. A magyar kormány pedig Kína-barát. Nem tudom, hogy a kettő hogyan lesz összeegyeztetve, függetlenül attól, hogy mi majd a "gazdasági semlegesség" narratíváját fújjuk.
Szerintem nem Trump zseni, egyszerűen az átlag szavazó túl ostoba.
Igazából neki csak önmagát kellett adnia, egy harsány, hangos karakter, az emberek valamiért szeretik a cirkuszt Amerikában.
"Trumppal nem az a baj hogy republikánus színekben nyert (mert ő maga nem az), hanem hogy egy kiszámíthatatlan kretén."
Mert a milf jobb lett volna? Vagy a félhülye Biden?
Mindegyik csak egy báb.
Te kő alatt éltél mostanában?
Nem Biden volt a Demokrata jelölt, hanem Harris.
Ha csak a röhejes pankrációt nézzük, amit "birkózásnak " és valódi sportnak adnak el, akkor nem is vitás.
ma 13:50
Oké ezt értem de ez megtörtént már? Ha mondjuk ukrán esetben azt mondod, hogy üzletember és azt folytatja ami hasznot hoz az USA-nak, amit a demokraták csináltak akkor fordított esetben az EU-val szemben szerinted miért csinálna mást amikor tőlünk reméli a katonai megrendeléseket és kb. 350 milliárd euró értékben importálunk már most is tőlük.
(kb. 100 milliárddal többet tervezünk hadügyre költeni EU-s szinten, hogy hozzuk a GDP 2%-át, ha ez mind az USA-ba menne akkor máris egálban lenne az export és az import)
Engem ez idegesít, hogy úgy írtok arról, hogy mit fog csinálni mintha már megtörtént volna de pl. te is elfelejtetted írni, hogy ez mégis milyen konkrét következményekkel jár. Mert nekem az az állításom, hogy az EU GDP növekedésére nem lesz érzékelhető hatással Trump, mert szövetséges államként nem minket akar megszopatni (de még Kínát se biztos), alkudozni akar, hogy az USA jobban járjon de ez nem jelenti azt feltétlen, hogy mi rosszul fogunk, mert a világgazdaság nem kell egy nulla összegű játék legyen ahol csak egymás kárára lehet fejlődni.
"Oké ezt értem de ez megtörtént már?"
Értelemszerűen nem, de a kérdésedben tippelést kértél. Ne idegesítsen az, hogy azt kapsz, amit kérsz. Értelemszerűen tévedhetek, de ha valamiben egyetérthetünk az az, hogy Trump-ra jellemző a kiszámíthatatlanság.
"de pl. te is elfelejtetted írni, hogy ez mégis milyen konkrét következményekkel jár. Mert nekem az az állításom, hogy az EU GDP növekedésére nem lesz érzékelhető hatással Trump"
Konkrét következményként írtam le az EU-val való kereskedelmi háborút. Konkrét következményként írtam le, hogy ez Magyarországnak is rossz lesz a német autóipari kitettségünk miatt. Ebből egyenesen következik, hogy én meg a GDP csökkenésére számítok ebben a forgatókönyvben. És nyilatkoztam arról a forgatókönyvről is, hogy mi történne, ha berekesztené a háborút. Nyilván ennek is van több módja, de azt mondtam, hogy évekig még ennek sem biztos, hogy van jelentősége. Mi mást vársz még? Hol hiányolod a konkrétumokat?
"mert szövetséges államként nem minket akar megszopatni (de még Kínát se biztos), alkudozni akar,"
Lehet, hogy az alkudozás a célja és a sz*patás az eszköz, ezt teljesen el tudom fogadni. De előző elnöksége alatt kereskedelmi háborúzott Kínával és az EU-val is (hiába voltunk akkor is szövetségesek) és most is azt ígérte, hogy folytatni fogja. Miért teszel úgy, mintha az előző elnöksége nem is történt volna meg és ne tudnánk ezeket már?
Az egyetlen kérdés az, hogy Trump beváltja-e ezeket az ígéreteit és ha igen, akkor milyen formában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!