Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz-kormány legnagyobb...

A Fidesz-kormány legnagyobb szemétségei között tartható számon a munkanélküli járadék 3 hónapra rövidítése?

Figyelt kérdés
Szerintem emiatt sok ember ragad a szarban, mert inkább nem mond fel a szar munkahelyén, mert 3 hónap kevés idő új munkahelyet találni vagy elvégezni egy képzést amivel jobb esélyei lennének. Munka mellett meg nagyon nehéz, főleg hogy sok helyen rugalmatlanok. Ha lenne min. 1 év az időtartam, mint az EU-s országok többségében, az sokkal több lehetőséget jelentene, mert egy minimális anyagi biztonságot az is ad. Lehetne megfontoltabban munkát keresni, nem kellene egyből beleugrani a szarba, mert kell a pénz az embereknek, így nem lennének annyira kiszolgáltatva a munkáltatóknak sem. És ahogy mondtam, több képzés, tanfolyam, jogsi, nyelvvizsga, szakma beleférne ebbe az időbe, amivel aztán több lehetőség lenne.
ma 13:58
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Én is voltak ilyen helyzetbe, és az is pofátlanság ha letelik ez a 3 hónap akkor törölnek a hivatalos statisztikákból mint munkanélkülit. Sőt, meg se várják ezt a 3 hónapot, igazából csak 2 hónap és 1 hétig számítasz munkanélkülinek, ugyanis az utolsó részlettel együtt küldik a határozatot, hogy kitörölték az adataimat a munkaügyi központ nyilvántartásáról, és még 9 hónapig nem is regisztrálhatok újra. Tehát megszűntem létezni az államnak mint probléma, nem csúfítom Orbán statisztikáit.

Az a 4,5%-os munkanélküliség csak azokat veszi figyelembe akik az elmúlt 2-3 hónapban lettek munkanélküliek. De becslések alapján a valós munkanélküliség, vagyis azok akik nem tudják kihasználni munkakapacitásukat 19%-os már az országban, és még ez is növekszik most.

ma 14:10
 2/6 anonim ***** válasza:

És akkor van a másik véglet, hogy az emberek mennyire pofátlanak, hogy megvan az új munkahelye, de nem jelenteti be még magát csak egyszerűsítettre, és egybe kikéri a 3 hónapos munkanélkülit, majd utána jelenteti be magát, úgyhogy igazából munkanélkül nem volt egy napot sem.

Az egész munkanélkülit el kell törölni a fenébe és újragondolni teljesen máshogy.

ma 14:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Pl. igen.
ma 14:17
 4/6 anonim ***** válasza:
67%
Orbánék undorító aljas bagázs, ideje volna eltakarítani őket a földről
ma 14:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezt megérdemlik az emberek. Volt a rokkantak fűnyíróelv szerinti visszaminősítése. Aki nem volt rokkant, mind tapsikolt neki. Aki nem munkanélküli, soknak tartja a 3 hónapot is, mert nem akarnak dolgozni. Jó pár csoportot fellehet sorolni és a többiek mindig örülnek neki.
ma 15:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Az egyik legjobb döntés volt.
ma 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!