Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Debreceni fideszesek, Máté...

Debreceni fideszesek, Máté Csaba több mint 180 milliós végkielégítésével is jó helyre ment az adótok?

Figyelt kérdés
3 hónap és 5 vesztett mérkőzés után a 49%-ban városi tulajdonú DVSC több mint 180 milló Ft végkielégítést ad Máté Csaba edzőnek. Tényleg megéri ekkora adókedvezményekkel és ennyi közpénzzel finanszírozni a fociklubbokat? Jó helyre megy az adótok?

okt. 31. 19:11
A kérdező szavazást indított:
Fideszes vagyok és igen inkább menjen erre az adóm, minthogy az oszág fejlődjön.
Fideszes voltam, de már elmúlt.
Nem vagyok fideszes és szánalmas, hogy minden lerohad ebben az országban és Debrecenben is, de ilyesmire van közpénz.
18 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Engem is kielégíthetne valaki
okt. 31. 19:51
 2/11 anonim ***** válasza:
49%
Tévedésben vagy. A végkielégítést a munkaszerződést határozza meg, nem a FIDESZ. Tök mindegy hogy ki kormányoz, ha ez járt szerződés alapján akkor járt. Az már más kérdés, hogy olyan szerződést nem kötünk hogy ilyen helyzetet teremtsen, hogy sikertelenség estén is jól jár az edző.
nov. 3. 21:44
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
A választási lehetőségeid demagóg marhaságok.
nov. 3. 21:45
 4/11 anonim ***** válasza:
52%
Azt kéne a lábánál felakasztani, aki ilyen szerződést megír és aláír!
nov. 4. 05:38
 5/11 A kérdező kommentje:
2# A DVSC kötött ilyen szerződést, a DVSC tulajdonosa 49%-ban a fidesz vezette Debrecen városa. A DVSC vezetőségében csupa fidesz közeli emberke ül. A fidesz hozott olyan törvényt amely szerint adókedvezmény jár a fociklubboknak, és a fidesz támogatja közpénzből a fociklubbokat köztük a DVSC-t is. Te meg ha mást nem akkor is fizeted a 27%-os áfát.
nov. 4. 11:07
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen rossz amit gondolsz a helyzetről. Adókedvezményt a TAOT folyósító cég kap, nem a futballklub. DVSC Zrt-nek csak 24 %-át tulajdonolja Debrecen jelenleg. De ez mindegy is hogy nincs 49% tulajdoni hányaduk, mert a többségi tulajdonos egy magánszemély egy kft-n keresztül 50,7 %-ban. Amit ő dönt az van, mindegy hogy Debreceni Fideszes delegáltak mit akarnak a ZRt. közgyűlésén, ahhoz nincs elég részvényük hogy befolyásolni tudják a többségi döntéseket. A TAO-t fizető cégek adatai, utalásai nyilvánosak, ez közérdekű adat. De a közérdekű nyilvános adat nem azonos a közpénz fogalmával. Pont olyan mint amikor a gyereked után járó adókedvezményt utalják. Onnantól hogy a te számládon van a te pénzed, arra költöd amire akarod. Na pont így van a DVSC Zrt is, annyi szűkítéssel hogy a focira kell elköltenie a TAO összegét. Az hogy 180 milliót fizet végkielégítést a sajátjából teszi a Zrt, ez nem a te vagy mi pénzünk hanem egy vállalkozás pénze.
nov. 5. 01:49
 7/11 A kérdező kommentje:
6# A kisebbségi tulajdon megoszlik a fideszes város és a fideszes egyetem között, mindkettő közpénzből működik. A TAO pénzeket pedig jobb helyre is lehetne költeni mint a focira, és 180 milliós végkielégítésekre.
nov. 5. 12:55
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Én sem erre költeném a TAO-t a cégek helyében, egy nagy sportklub legyen nyereségorientált vállalkozás, éljen meg a tagsági bevételekből, terem és rendezvény bevételekből, a szponzorokból meg a reklám bevételekből. (Debreceni Egyetemnek nincs tulajdonrésze a DVSC Zrt-ben csak szólok.) Fideszes egyetem? Az micsoda? A mindenkori állam finanszírozza nem a Fidesz, akkor is egyetem volt amikor a Fidesz nem létezett, akkor amikor MSZP-SZDSZ kormány volt és most is.
nov. 5. 15:42
 9/11 A kérdező kommentje:
8# Ha nem tudod, milyen a fideszes egyetem akkor nézd meg, hogy milyen alapítványba lett kiszervezve a debreceni egyetem, valóban az állam finanszírozza közpénzből, hogy a fidesz érdekeinek megfelelően működjön, ahogy a DVSC-t is.
nov. 5. 17:42
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
6#, 8# Egy fideszvazallus, milyen terem bérletekből éljen meg a DVSC amikor minden létesítménye állami pénzből épült? A stadiont is ingyér adja nekik a város. A jelenlegi magyar sportélet és azon belül is a futball egy ordas nagy közpénzes fidesz pénzmosoda. Csak így történhetett meg az is, hogy ennek a senkiházi Máténak 180 millát kiperkálnak.
nov. 6. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!