A baloldalon miért csak Gyurcsány van?
#1 Mivel a bal-jobb megosztás nem arról szól amit te belelátsz.
Szimplán a rendszerváltástól számított örökség, hogy akik akkor az állampárt oldalán álltak azok voltak a balosok, akik velük szemben azok meg a jobbosok és liberálisok.
Az MSZMP utódpártja az MSZP lett, bíróság előtt kimondva, ezért tarthatták meg a pártvagyont. Akkor is ha mindenki tudta, hogy első blikkre befeküdtek a korábbi "osztályellenségüknek", az "imperialistáknak", és aztán amint lehetett ők maguk is felvásároltak mindent, meg a rabló privatizációban a multiknak, globális nagytőkének is eladtak mindent. Se előtt, se utána nem szolgálták az átlagember érdekeit, csak azoknak a szavazata volt számukra fontos.
Amikor 1994-ben a liberálisok az SZDSZ-szel összeálltak az MSZP-vel kormányra, akkortól vannak a "balliberálisok" mert azóta is együttműködnek. A dk pedig az MSZP utódpártja, a folyamat nem állt meg, a ragadványnevük, hoyg baloldal, az ment ezzel tovább. Ahogy a fidesz meg maradt a jobboldalon, mivel szépen lemorzsolódtak a korábbiak mellőlük, mint a kisgazdák, MDF és a többi.
Soha nem jelentette a baloldali nálunk azt amit hagyományosan a baloldaliság jelent és ugyanígy a jobboldali sem. Nálunk teljesen más a történelmi múlt és a pártok is mást képviselnek. Sokkal pontosabb megosztás a globalista vs. konzervatív patrióta megosztás, hiszen a hagyományosan baloldali elveket is meg a liberális és jobboldali elveket is minden párt ma már valamilyen mértékben képviseli, ha másban nem akkor gazdasági kérdésekben.
De az egyszerűség kedvéért használjuk a bal-jobb megosztást mert az mutatja hoyg akiről beszélünk az szerintünk melyik oldalon áll. Ennyi.
3, mindig is tudtam, hogy nem vagyok baloldali, csak nem sejtettem.
Bár, tudnám, hogy akkor mi vagyok :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!