Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldalon miért csak...

A baloldalon miért csak Gyurcsány van?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nincs választék a baloldalon.

okt. 29. 12:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert nincs baloldal. Amit ma a kormány baloldalnak hiv, az számomra, mint baloldali ember, nem létezik.
okt. 29. 12:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Lool, eddig mindenki baloldal volt aki nem Fidesz, most meg hirtelen csak Gyurcsány van ott?
okt. 29. 12:56
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

#1 Mivel a bal-jobb megosztás nem arról szól amit te belelátsz.

Szimplán a rendszerváltástól számított örökség, hogy akik akkor az állampárt oldalán álltak azok voltak a balosok, akik velük szemben azok meg a jobbosok és liberálisok.

Az MSZMP utódpártja az MSZP lett, bíróság előtt kimondva, ezért tarthatták meg a pártvagyont. Akkor is ha mindenki tudta, hogy első blikkre befeküdtek a korábbi "osztályellenségüknek", az "imperialistáknak", és aztán amint lehetett ők maguk is felvásároltak mindent, meg a rabló privatizációban a multiknak, globális nagytőkének is eladtak mindent. Se előtt, se utána nem szolgálták az átlagember érdekeit, csak azoknak a szavazata volt számukra fontos.

Amikor 1994-ben a liberálisok az SZDSZ-szel összeálltak az MSZP-vel kormányra, akkortól vannak a "balliberálisok" mert azóta is együttműködnek. A dk pedig az MSZP utódpártja, a folyamat nem állt meg, a ragadványnevük, hoyg baloldal, az ment ezzel tovább. Ahogy a fidesz meg maradt a jobboldalon, mivel szépen lemorzsolódtak a korábbiak mellőlük, mint a kisgazdák, MDF és a többi.

Soha nem jelentette a baloldali nálunk azt amit hagyományosan a baloldaliság jelent és ugyanígy a jobboldali sem. Nálunk teljesen más a történelmi múlt és a pártok is mást képviselnek. Sokkal pontosabb megosztás a globalista vs. konzervatív patrióta megosztás, hiszen a hagyományosan baloldali elveket is meg a liberális és jobboldali elveket is minden párt ma már valamilyen mértékben képviseli, ha másban nem akkor gazdasági kérdésekben.

De az egyszerűség kedvéért használjuk a bal-jobb megosztást mert az mutatja hoyg akiről beszélünk az szerintünk melyik oldalon áll. Ennyi.

okt. 29. 13:06
 4/5 anonim ***** válasza:

3, mindig is tudtam, hogy nem vagyok baloldali, csak nem sejtettem.

Bár, tudnám, hogy akkor mi vagyok :(

okt. 29. 13:31
 5/5 anonim ***** válasza:
30%
Ott van magyar péter is, bár tény, hogy ő is gyurcsány bandájába tartozik.
okt. 29. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!