Miért nem szabályozzák a gyalogosok láthatóságát a kreszben?
Nem egyszer előfordult már,hogy, amikor bringával mentem sötétben, a gyalogos meg fekete kabátban, fekete cipőben, sapkában volt, majdnem elütöttem.Olyan már volt,hogy kicsit elsodortam egyet.
Felháborító, mintha rájuk nem vonatkozna a látni és "látszani".
Be kell vezetni,hogy a gyalogosoknak szürkület után, kötelező legyen fényvisszaverő szalagokat magukon hordani.
Akin meg nincs, azt büntesse meg a rendőr.
Aki nem akarja felvenni, ahogy a Győrfi Pál mondaná , maradjon otthon.
Van szabályozva - lakott területen kívül.
Lakott területen belül fölösleges. Egyrészt, ideális esetben van közvilágítás. Másrészt, a lakott területen belüli sebesség mellett tudnod kell reagálni egy kivilágítatlan gyalogosra.
Az általad vázolt szituáció pedig önmagában sántít. Hol mentél te sötétben a kerékpárral? Az úttesten keresztezted a gyalog-átkelőhelyet, ahol nem észlelted a gyalogost? Gyalog-es kerékpárúton közlekedtél? Te hibád, számítanod kellett kivilágítatlan gyalogosokra. Kerékpárúton közlekedtél, amikor kivilágítatlan gyalogost észleltél? Ez meg az ő felelőssége.
Majd lesz szürkület után egy-egy petróleumlámpa a kezeimben, egyet meg a tökömről lógatok alá, hogy megfelelhessek neked kérdező. Biztos, ami biztos, teszek a fejemre egy 182 Ah-s akkuról működtetett karácsonyfa ledsorral dekorált csörgősipkát is! -Az akksi nem olyan nagy teher, ha az ember hátán fityeg egy hátizsákban.
Normális világítást ne tegyél a kerékpárra, mert akkor esélyed lesz arra, hogy bárkit is időben észrevegyél és ügyelj arra, hogy az átlagsebességed ne csökkenjen 80 km/h alá, - mert akkor nem leszel hatékony! :DDDDDDDD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!