Nem féltek attól hogy a Fidesz annyira tönkre fogja tenni az országot hogy teljesen élhetetlen lesz?
19,
a csatorna akkor is adott arra, hogy többmillió emberrel beszéljen valaki. Az már az embereken múlik, hogy befogják a fülüket és eltakarják a szemüket.
🙈🙉🙊
22,
hát ne a fejedben, annyi biztos... 😅
23. Bálintka, végigolvastam a kis szösszenetedet a háttérhatalomról. Valahogy sejtettem, hogy ide fogsz kilyukadni. De akárhogy húzod az olvasó agyát, csak az nem derül ki belőle, KIK azok a háttérhatalom? Idézek tőled:
"A hazugság pedig azzal jár többek között, hogy mivel nyilván mindenki észrevenné, ha az eddig ismert nevű, arcú, sőt lakcímű(!) hatalmasok helyén csak nagy fekete kérdőjelek lennének, a hatalmi rendszer fenntartásának elengedhetetlen alapja, hogy egy látszat-hatalmat hamisítunk, melyről az emberek azt gondolják, az a valódi, és így nem is keresik a rejtett háttérhatalmat."
...értem. És ki az a háttérhatalom? Oké, olvasom tovább:
"Kiknek a döntéseit hajtják is végre a pártok?
Kézenfekvő lenne az eddigi okfejtésből, hogy a gazdasági elit döntéseit, azonban ez csak féligazság."
Oké.. Mi a teljes igazság?
"Kikből is áll a gazdasági elit: a leggazdagabb vállalkozókból, valamint a leghatalmasabb multicégek legfelsőbb vezetőiből. Ezek mind olyan nevek, akiket ismerünk."
Ezt mondom én is, te tökfej. NER oligarchák, a Bibó kolesz szobában összeverődött KISZ-es társaság, Lölők, Tiborczok, Rogánok, nemzetközileg Bill Gates-ek. És??? Hol itt a HÁTTÉRhatalom?
"Nyilván a tényleges kormányzó hatalomnak is volt annyi esze, hogy erre rájött, így a politikai elit mögé búvás nem volt elég a teljes láthatatlanná váláshoz, hanem egy gazdasági elitet is létre kellett hozni. Magyarországon csakúgy, mint nemzetközi szinten, megvannak azok az arcok, nevek, amelyeket az emberek a gazdasági elittel azonosítanak. Miért pont őket? Miért pont Bill Gates vagy Soros György? A tévékamera objektív (ugye), de mögötte van a szubjektum, az emberi tényező, aki arra fordítja, amerre akarja. Azért azokból áll a gazdasági elit, akikből, mert róluk olvasunk az újságban, az Interneten, és őket látjuk a tévében."
Oké, eddig semmi új.. Tovább:
"Az igazi hatalom az, amelyik árnyékban marad. Árnyékban marad, mert fél tőlünk. "
De kik azok???
"Kik tehát az Irányítók? A világ urai, a politikai, gazdasági és médiaelit mögötti, láthatatlan réteg.
Ez nem összeesküvés: ez ma a hatalom működésének alapelve."
Leírtál egy regényt hogy eljussunk odáig, hogy nem tudjuk kik azok, mert láthatatlanok? Bzdmeeeeg..... Ez most komoly?
Ha a nagyhatalmak, akarom mondani fekete kérdőjelek még érnének is valamit az országgal meg Orbánnal akkor még azt mondanám hogy oké, de így? Sajnos Orbán fejébe vannak fekete kérdőjelek meg a szavazókéba akikkel Orbán elhitette hogy nem csak fekete kérdőjelek vannak a fejében.
Igazából a legtöbb gazdasági / pénzügyi szakértő, már a kormányzásának az első 2-3 évében leszögezte hogy az ország nem fog gazdaságilag feleannyira se felzárkózni a nyugatabbi országokhoz a fidesz keze által, a 2019-es évek előtt se volt semmiféle megmozdulás a felzárkóztatásra, semmilyen ágazatban. Az emberek nem félnek mert sosem a fidesz által elért trehány gazdasági helyzet van a szemük előtt, hanem teljesen más felesleges dolgok amiken hagyják őket rágódni, egymásnak esni. Már a kormányzásának a kezdetén elkezdtek vándorolni kifelé az emberek.
Nem hinném, hogy komoly a kérdésed. 2024-ben már mindenki tisztában van vele, hogy néhány bankárdinasztia kezében van az egész világ, ahogy azzal is, hogy ezek milyen származásúak. Sokak szerint akinek ismert a neve, az még nem a legmagasabb szinten van, viszont az a helyzet, hogy már azoknak is akkora hatalma van, hogy bármilyen világ-összeesküvést gond nélkül végig tudnak vinni.
Minden kúrmány alatt tömegesen vándoroltak kifelé, ez nem újdonság. Ami egyébként pont azért van, mert mindegyik lényegében ugyanúgy csak az ország leépítésén dolgozott.
24,
1) Nem én vagyok Tóth Bálint, a linkelt írás nem az enyém, főleg hogy Tóth Bálint sajnos évekkel ezelőtt meghalt.
2) Lehet tudni, hogy kik a valódi hatalom, benne is van a szövegben:
"a hatalom elsődleges letéteményesei [...] azok, akik a pénz feletti legfőbb hatalmat birtokolják [...] A világ urai, a politikai, gazdasági és médiaelit mögötti, láthatatlan réteg."
-mivel azt is írja a szöveg, hogy a valódi hatalom hatalmának és hatalmonmaradásának egyik fontos alapja a TITKOSSÁG, ezért nyilvánvalóan név- és arc, azaz személy szerint nem ismerhetőek.
-De egyébként többen közülük ismerhetőek is [nem mind], csak nem annyira könnyen, mint az ELŐTÉRBE tolt gazdasági elit tagjai, (előtérbe tolt tagok, pl.: Bill Gates, Elon Musk, Soros György, Klaus Schwab stb.)- a praktikusság kedvéért maradjunk abban, hogy megismerhetetlenek...
-Tehát, ha értettük a bejegyzés szövegét, abból kiderül, hogy kik ők: a világ urai, a politikai, gazdasági és médiaelit mögötti, láthatatlan réteg. S ha értetted volna a szöveget, nem azt a kérdést tetted volna föl, hogy kik ők, hanem azt, hogy hogyan maradnak láthatatlanok/megismerhetetlenek?
-Így: A világon most egy globális, nemzetközi gazdasági, pénzügyi rendszer van. A gazdaságot ALAPVETŐEN meghatározó óriásvállalatok, óriásbankok és a legnagyobb pénzügyi cégek részvényei mind fent vannak a tőzsdén. És ezeket a cégeket, bankokat részvénytulajdonlásokon keresztül, ha felfejtjük a részvények útját, akkor kiderül, hogy mind ugyanaz a kb. párszáz/párezer ember (továbbiakban: "elit") birtokolja.
De nem ám úgy, hogy közvetlenül birtokolják ezeket a cégeket, hanem pénzügyi cégek mögé bújva teszik, és ez az elit egymás pénzügyi és egyéb cégeit és bankjait is birtokolják részvényeken keresztül ("körbetulajdonlás").
Ezzel pedig egy olyan bonyolult részvényesi/tulajdonosi hálót hoznak létre, amely közel átláthatatlan.
És ez a gazdasági elit kommunikációs (és általában rokoni) kapcsolatban van egymással, együttműködve, összehangoltan irányítják a világ gazdaságát, azáltal pedig a világ politikáját is.
Úgy képzeld el, mintha a világ gazdasági rendszere tele lenne szőve egy (számunkra) ÁTLÁTHATATLAN pókhálórendszerrel, amiben pár száz pók rejtőzik, és mindegyik szál, mindegyik pókhoz is elér: ha egy pók megrendít egy szálat, arról az összes többi pók tud, és reagálni tud rá, ha akar. Mi meg vagyunk a proli-legyek a hálóban...
Tehát ha mindegyik az ország leépítésén dolgozott akkor a java mi lett volna egy "bankárdinasztiának" egy gazdaságilag nem fejlődő országból?
27. "1) Nem én vagyok Tóth Bálint, a linkelt írás nem az enyém, főleg hogy Tóth Bálint sajnos évekkel ezelőtt meghalt."
Sajnálom. És ne haragudj, hogy a szerzővel azonosítottalak.
Értem, amit mondasz, csak az egész úgy bűzlik a konteótól, hogy be kellett fognom az orromat, miközben olvastam. Irányító, Rendszer, Titkok... Rááadásul modorosan nagybetűvel..
Amúgy eltértünk a tárgytól, mert én a magyar hatalmi elitről beszéltem, akik nagyon is jól körülhatárolható személyek. De lehet, én vagyok túl földhözragadt és nem látok bele a Nagy Titkokba. Csak akkor ne adjuk úgy elő, mintha te vagy a poszt szerzője belelátna, mert ezek szerint ő sem látott bele. RIP!
29. "Az emberek nem félnek mert sosem a fidesz által elért trehány gazdasági helyzet van a szemük előtt, hanem teljesen más felesleges dolgok amiken hagyják őket rágódni, egymásnak esni"
Erről van szó. Én azt gondolom, nincs itt semmiféle háttérhatalom, meg Irányító, meg Sötét Titok. Szimplán az emberek megvezethetőek, mert érzelmek alapján hoznak döntéseket, egy részük pedig egyszerűen homokba dugja a fejét. Nem kell semmit túlmisztifikálni. Pár ex-KISZes magához rántotta a hatalmat és az oszd meg és uralkodj elvén mossa át az emberek agyát, a lóvét meg lenyúlja. A társadalom közben elvan a mocsárban mert van krumpli és ciccen a sör. Erről szól az egész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!