Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem kéne visszaállítani a...

Nem kéne visszaállítani a tankötelezettséget 18 évre?

Figyelt kérdés

A tankötelezettség 16 évre való leszállításának eredetileg az volt a célja, hogy előbb kerüljenek munkaerőpiacra fiatalok, de 8 általánossal mentek közmunkára. Azóta statisztikailag alátámasztott hogy a tini terhességek és abortuszok száma megnőtt valamint a lemorzsolódás is.

Sajnos vannak szülők akiket totál nem érdekel a gyerekeik jövője és kiíratják 16 évesen az iskolából őket. Akkor viszont konjunktúra volt, most viszont érezhetően nincs. Most hogy rosszab a gazdasági helyzet, jobb lenne a 18 éves korhatár visszaállítása, mert lehetne bújtatni a munkanélküliséget.

okt. 27. 14:44
 1/7 anonim ***** válasza:
60%
Nem. Amikor én jártam középsuliban borzalmas volt. Sokan csak azért jártak be 18 éves korukig, hogy másokat csesztessenek. Aki nem akar 16 évesen tanulni, jobb ha beáll a gyárba a szalag mellé.
okt. 27. 14:47
 2/7 anonim ***** válasza:
44%
De, jobb lenne, ha ismét 18 év lenne a tankötelezettség.
okt. 27. 14:48
 3/7 anonim ***** válasza:
61%
Ez így ebben a formában azért tartalmaz egy fontos féligazságot. Bár a tankötelezettség 16 év, DE csak akkor ennyi, ha sikeresen le is tett egy szakmát. Szóval nem, 8 általánossal nem lehet 16 évesen befejezni, otthagyni az iskolát, az a lehetőség talán pár évig állt fenn.
okt. 27. 14:51
 4/7 anonim ***** válasza:
33%
Nem. Ausztriában pl csak 9 osztály a kötelezettség, ami általában 15 évet jelent.
okt. 27. 14:52
 5/7 anonim ***** válasza:
22%
Nem. Régebben az emberek jelentős része csak öt elemit végzett és lényegesen okosabb volt bármely mai diplomásnál.
okt. 27. 14:58
 6/7 anonim ***** válasza:
36%

#5 te nem a felvételen szereplő személy vagy véletlenül?

https://www.youtube.com/watch?v=UnGuViAt7gA

okt. 27. 15:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem de. Ha 18 év lett volna a tankötelezettség, akkor a 8 osztályt végzett szüleim nem vettek volna ki az iskolából 16 évesen azért, hogy dolgozzak. Élmény volt diszkalkuliásan, mozgássérültként fizikai munkákat csinálni. Később estin leérettségiztem és egyetemre mentem. Anyámtól sokáig hallgattam, hogy a diplomások idióták és az irodai munka nem munka. Igyekszem minimalizálni velük a kapcsolatot, főleg anyámmal.
febr. 3. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!