Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 65év felett nem kellene...

65év felett nem kellene betiltani a szavazást?

Figyelt kérdés
[link]
okt. 24. 11:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Inkább IQ teszthez kéne kötni
okt. 31. 19:10
 12/18 anonim ***** válasza:

Tipikus példája, amikor dilettánsoknak nm tetszik a helyzet és próbálnak kitalálni eszement lehetőségeket, hátha változik a helyzet.

Nem tudják, a dolgokból a problémát kitranszformálni nem lehet, csak áttranszformálni máshová. A problémával egyetlen dolgot lehet kezdeni, megoldani. Ahhoz persze előbb fel kell ismerni, mi is a lényege.

Na ezért lehet Svájcban és ezért nem itt.

okt. 31. 20:36
 13/18 anonim ***** válasza:

"Inkább IQ teszthez kéne kötni"

Lehet valakinek átlagos vagy magas iq szintje. Ez nem jelenti azt hogy valaha is foglalkozott közügyekkel vagy tisztában lenne minimálisan az orszagon belüli helyzettel.

okt. 31. 20:38
 14/18 anonim ***** válasza:

"Nem tudják, a dolgokból a problémát kitranszformálni nem lehet, csak áttranszformálni máshová. A problémával egyetlen dolgot lehet kezdeni, megoldani."

Az a baj az ilyen pátoszos magas lóról beszélő frázisokkal hogy problémát te sem oldasz meg csak elmondod a hegyi beszédet.

okt. 31. 20:43
 15/18 anonim ***** válasza:

Nyilván pontosan tudod, hogy magas lóról beszélek, hiszen ismersz. Barátocskám, a magas ló a tiéd, a "mondás" pedig közismert egy bizonyos szint felett, tehát te azt nem tudtad megugrani.

Ami a kérdést illeti, a kérdezőnek és a másfajta tippeket adókat nyilván zavarja az eredmény, ezért akarnak szavazási módot választani. Úgy hiszik, ez számukra kedvező eredményt hozna, azonban tévednek, mert nem az a probléma. ha vannék a fáradságot, és megnéznék a statisztikákat (képzeld, vannak), láthatnák, hogy ez nem oldja meg a gondjukat. Ezért "áttranszformálás". És a statisztikákból az is kiderül, ilyen primitív trükkökkel nem lesz eredmény soha. Ennek pedig az az oka, hogy tönkretették az oktatást, ezért túl sok a vevő a manipulációra. És a hatalmi manipulátorok egyfelől kellően gátlástalanok, másfelől sok pénzt loptak hozzá, harmadfelől pedig ehhez értenek is. A másik oldal, amit eddig bemutatott, abból az következik, hogy se nem gátlástalanok se pénzük, se hozzáértésük. A probléma ez! Tehát változás akkor lehet, ha a tömeg feléri ésszel, hogy ő változtathat, vagy a másik irányból manipulálják jobban. E pillanatban egyfelől a tömeg új messiást talált (talán tényleg az), másfelől ez ért is hozzá. A céljait még nem látjuk világosan, de az egyre nyilvánvalóbb, hogy a megoldás ő, remélhetően tényleg.

Én pedig nem tehetek mást, bíznom kell abban, ezt a szintet meg tudod ugrani, és megérted legalább a lényeget. És ha igen, akkor az egy kicsi lépés a megoldáshoz. Mert a szavazás változtatgatása (amit mellesleg végre is kéne hajtani, de ez még jámbor óhaj se lehet, ccsak puszta fecsegés), az bizony semmit se old meg. Nem az a probléma! Ezt kéne észre venni és megérteni.

nov. 1. 10:42
 16/18 anonim ***** válasza:

"Nyilván pontosan tudod, hogy magas lóról beszélek, hiszen ismersz."

Nem ismerlek, de nem is kell a teljes élettörténeted ismernem ahhoz hogy le mereszeljem írni a kommented alapján valahonnan magasról beszélsz.

"Barátocskám, a magas ló a tiéd, a "mondás" pedig közismert egy bizonyos szint felett, tehát te azt nem tudtad megugrani."

Mondtam én hogy magas lóról beszélsz :) "Barátocskám".

Így van, nem tudtam megugrani, de nem is akartam. Viszont nem is szokásom legalább elélvezni önnön nagyszerűségemtől.

"Ami a kérdést illeti, a kérdezőnek és a másfajta tippeket adókat nyilván zavarja az eredmény, ezért akarnak szavazási módot választani. "

Ez elég pontatlan szerintem. Én úgy gondolom a többséget elsősorban nem is az zavarja hogy valaki kire/mire szavaz hanem az a metódus ami alapján végülis arra a döntésre jut.

Az hogy talán ne egy zsák krumpliért tegye vagy választások előtti aprópénz osztogatások ösztönözzék a döntésében hanem annál kicsit összettebb módon hozza meg a döntését. Simán tartom hogy az se szavazhasson ilyesformán aki bár ugyan arra szavazott mint én de a fenntebb említett okok miatt csak aprópénzre váltotta a szavazatát. Emiatt ez kicsit ez az "iligy vagy" érvelés ami abszolút nem a társadalom erdekét szolgálja hogy írni-olvasni képtelen vagy "csak" funkcionális analfabéták is szavazhatnak akár.

A többivel nagyjából egyetértek. Talán ismétlen talán tenyleg fontosabb erkölcsi oldalról megközelíteni a dolgot. Ettől függetlenül az általam leírt problémakat is validnak erzem. És az ilyen egyének mindig is a fejlődés útjában állnak, szerintem ha egy égyebként ertelmes bűnözőt a büntetése részeként nem engedünk közügyekbe belepofázni, érthetetlen hogy egy fogalmatlan barmot miért is engedünk?

nov. 1. 17:09
 17/18 anonim ***** válasza:
Reménytelen
nov. 1. 18:01
 18/18 anonim ***** válasza:
Valóban reménytelen mert a kormány sajnos nem abban érdekelt hogy egy erős középosztályt építsen és soha nem az ertelmiségi emberekhez szólnak a kampányaikban hanem a cél még a legbutább legostobább DE! legszélesebb réteg mozgósítása és álltaluk a szavazat maximalizálás. Az hogy mennyire erkölcsösen teszik ezt meg és milyen eszközökkel az pedig túl kevés embert érdekel. Akikhez szólnak őket ez alapból nem érdekli és agyuk sincsen hozzá hogy felfogják mikor vannak hülyének nézve. A többiek pedig túl kevesen vannak.
nov. 2. 12:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!