A Fidesz felveszi a kesztyűt a magas lakhatási árak ellen. Sikerülni fog nekik megfizethetőbbé tenni a lakhatást és 1 millió forint alatt tartani a négyzetméterárakat Bp.-?
"A megfizethető lakhatás biztosításának érdekében külön fókuszt kap Budapest Nagy Márton elmondása szerint, a cél, hogy a negyzetméterár megfizethető szinten maradjon, pl. Budapest esetében 1 millió forint alatt. Elismételte, hogy szigorítani fogják az Airbnb-szabályozást, a jogszabály bevezetésétől számítva 2 évig nem lehet majd engedélyt kiváltani rövid távú lakáskiadásra Budapesten, és adóemelést is terveznek. A megfelelő számú kollégium férőhely biztosítása a miniszter szerint az egyetemek feladata, de a kormányhoz még csak megkeresés sem érkezett az egyetemek felől, hogy több férőhelyet szeretnének. Ezeken kívül pedig a lakásbérleti díjak és szerződések terén is szigorításokat terveznek"
Sikerrel fognak járni szerintetek a magas árak letörésében?

Kereslet-kínálat.
Ezt akartátok.
Nesztek!

Szerintem rájöttek, hogy a csóróktól már nem lehet több adót beszedni, így azokat adóztatják, akiket lehet.
Bár ezzel további szavazókat fognak veszíteni, az biztos.

Ez komoly, hogy éves szinten kellett 38 ezret fizetni?
Azt hittem havi:D

"na ez a 150 ezres adó, meg meg van 1 vagy nagyon max másfél hét alatt...kicsit vicc kategória"
Ezt írtam egy másik válasz alatt, de nullára lettem pontozva...

A rendszerváltáskor mást sem lehetett hallani, mint azt, hogy piacgazdaságot akarunk. Ahol a kormány nem nyúl bele a piaci folyamatokba.
Mit csinál ez a kormány? Már minden folyamatba belenyúl, kézi vezérléssel akarja működtetni a gazdaságot. Itt az eredménye. Egyre drágább lesz minden, és egyre átláthatatlanabbak a gazdasági folyamatok.
Egyáltalán nem értenek a gazdasághoz.

16-os
Alapjáraton igazad van, de az Airbnb pont nem ilyen téma, számos európai és amerikai városban korlátozzák vagy teljesen be is tiltották már, ugyanis az Airbnb számos helyen erősíti a lakhatási válságot.

"számos európai és amerikai városban korlátozzák vagy teljesen be is tiltották"
Itt a kulcsszó: korlátozzák/tiltják.
A magyar kormány nem tiltja, nem korlátozza, csak adót emelt olyan szinten, amit még elviselhető áremeléssel a többség ki fog gazdálkodni.
Eredmény: még drágább lesz minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!