Létezik, hogy a közvéleménykutatók ismét szédítenek minket, hogy a Tisza beérte a Fideszt ?
Emlékszem ez így volt 2022. márciusban és áprilisban is, amikor a Zavecz és az Idea is azt mérte, hogy 4 %-kal vezet az összefogás, utána meg bödületesen kikaptunk.
Egyébként ki mit gondol, le lehet a Fideszt demokratikus úton váltani egyáltalán ?
A Medián a 2022-es választás előtt pár nappal viszont jobban mért:
A Fidesz az utolsó hetekben brutális mértékben pörgeti fel a mozgósítást - van is miből.
Az, hogy 2 választás között kicsit csökken a népszerűségük, nem akkora gond nekik.
Nem biztos, hogy hazugság volt, hogy az akkori összefogás szorosabban állt. A hajrában iszonyúan kikaptak. Rossz jelöltet is választottak, Márki-Zay Péter nem volt a legjobb választás, kicsit ilyen agresszív indulatos balkáni figura karaktere van, aki ráadásul nem is bírta a lejárató kampányt és az azzal járó nyomást, a vége fele már idegösszeomlásai voltak.
Most is 2026 még nagyon messze van. Ez lehet előny is és hátrány is a Fidesznek. Hátrány azért, mert addig is szar az életszínvonal, az árak elszabadultak de a bérek szarok. Valamint az államháztartási hiány is elszabadult, borzalmasan sok hitelre lenne szükségünk egy kiadós osztogatáshoz, gazdasági növekedés meg nincsen. Az EU pedig nem ad pénzt, lehet majd Kína fog adni olyan hitelt amit még az unokáink is emlegetni fognak, de a Fideszt megmenti. De lehet hogy addigra még nagyobb lesz az elégedetlenség és még nagyobb lesz Magyar Péter támogatottsága.
Mondom, 2026 még borzasztóan messze van, addig még ki tudja mi történik.
Ez nem így van. Az emberek az egyéni körzeteknél is pártokra szavaznak. A többség nemhogy nem ismeri, de azt se tudja, kik a jelöltek. Csak meglátják a párt logóját és párt alapján szavaznak az egyéni körzetes lapon is. Ezt csináltam én is, önmagában semmit nem mondtak a nevek. Nem tudom, a Tisza, hogy áll jelöltekkel, de 106-ot ki kéne állítani, és van rá kb. másfél éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!