Miért lovagol mindenki Magyar Péter mentelmi jogán?
Szinte minden politikusnak van mentelmi joga. A Fideszt miért zavarja, hogy Magyarnak is van?
Mit számít?
Mivel vádolják, ami ellen véd a mentelmi joga?
Igazából egyik képviselő sem volt kifejezetten jó. Szokásos mantra ment, mert a belpolitikai vitát ki kellett Orbánék miatt vinni az EU-ba.
A leggyengébb megszólalás Tompikáé volt meg a Borvendég Zsuzsannáé (így hívják?). Zsuzska kiment felmondani a fideszes mantrát és ennyi is volt.
23
Szerintem meg egyedül Orbán "volt jó".
Nem kellett kivinni a belpolitikat", csak ti nem tudtok máshogy érvényesülni, egyedül úgy, ha igaztalan dolgokkal gyalázzátok a jobb oldalt mindenhol. Nincs saját, egyedi célotok, jó elképzeléseitek, jövőképetek, programotok, amivel foglalkozhatnátok. Csak ti akartok ott lenni, ahol most a fidesz.
Mint egy 5 éves, aki tűzoltó akar lenni, aztán ha az lenne jól leégne minden, mikor a homokozóvödrével elkezdene élesben oltani.:)
Ezért voltatok nullák, sőt kártevők, mikor egyszer Gyurcsány magához kaparintotta a kormányzást. Jól elcs. Sztétek akkor is.
#24: már megint elmebajban szenvedést, mert nekem nincs semmilyen párthoz közöm. Nagyjából 50x leírtam már itt a posztok alatt.
Kezdjük ott, hogy orbánnal felsöpörték a padlót pedig nem igazán volt kiemelkedő senkinek sem a mondókája.
Orbán meg a mihasznák nem jobboldaliak.
Nekem vannak céljaim, elképzeléseim, jövőképem de nem vagyok párthoz köthető. Nem támogatom MP-t, se Gyurcsótányékat, se a fideszt meg a szekerüket toló mihasznákat sem.
Az elcseszésről csak annyit, hogy Orbán 15. éve uralkodik és rosszabb helyzetben van az ország, mint Gyurcsány idejében pedig azt überelni azért művészet. Ha a Gyurcsány-Orbán együttes "munkáját" kellene megítélni az elmúlt 20+ évre akkor borzasztó, -1000 kb. Egyedüli jó lépés az volt, hogy beléptünk az EU-ba.
Nyilván az EU sem hibátlan meg van, amivel én sem értek egyet de a királyod meg azok támogatói úgy szétb*szták az országot, hogy EU nélkül már rég becsődölt volna az egész.
"Az elcseszésről csak annyit, hogy Orbán 15. éve uralkodik és rosszabb helyzetben van az ország, mint Gyurcsány idejében"
Bocs, de én is láttam már karón varjút. Ez amit írtál egyszerűen nem igaz. Persze mindenki azt gondol amit akar, hiszen olyanok is vannak, akik azt hiszik, hogy a felhők fölött ül egy szakállas bácsi, aki teremtette őket, de olyanok is vannak, aki saját valóságot hazudnak maguknak és mindkét dolog rendkívül emberi.
Hogy az EP egyáltalán behozta a magyar belpolitikát az ülésterembe, objektíve már vesztett.
" Én inkább Magyar Péteren lovagolnék " Biztosan van olyan pasi, aki kiérdemelné. Én ha fiatal lennék, akkor se érdekelne.
" ezt az erkölcsi csőd tömeget támogatja sok ember??? " És vaan olyaan...
" és teletömje a cimborái, segítői zsebét. " Vagyis ők is lopni fognak. " És azt a kevés magyar céget is kiárusítják...
" Tyűha! Remélem hölgy vagy. " Szerintem nő. csak a sármja miatt omlanak, még a Petinél 20 évvel idősebb nők is...
" De ha ezt így gondolják, akkor mi a francnak váltsam le ezeket. Miben és mennyivel lesz jobb az életem utána?" Javulás nem lenne, szerintem.
MP mentelmi joga azért lett most ennyire érdekes, mert a hatalom büntetőeljárást próbál kreálni ellene egy -véleményem szerint- felfújt ügy miatt.
MP még valamikor nyáron, egy szórakozóhelyen került konfliktusba egy őt videózó személlyel (bizonyos információk alapján gyanítom, hogy Bede Zsolt volt), aki meglehetősen zaklatóra vette a figurát. MP némi szóváltást követően úgy zárta rövidre a dolgot, hogy kikapta az ember kezéből a telefont és állítólag a Dunába dobta azt.
A sztori szerint ezt később búvárok keresték és találták meg, majd sértetlenül visszajuttatták a tulajdonosnak.
A bajom ezzel a következő:
-Mennyire életszerű, hogy egy telefonért ekkora felhajtást csinálnak a hatóságok? Nagyobb volumenű eseteknél sem gyakran vetnek be búvárokat, legfeljebb, ha embert keresnek.
-A jogi definíció is sántít, ugyanis lopással vádolják. Márpedig, ha az állítólagos sértett kezéből kapta ki a telefont, az rablás. Ne lenne tisztában ezzel a legfőbb ügyész?
Erős a gyanúm, hogy ez sem több egy politikai hadjáratnál, ami az elmúlt hónapokban sosem látott mélységekbe süllyedt.
Végül egy fontos dolgot muszáj tisztázni: Sokan támadják MP-t azzal, hogy azért vette fel a mandátumát, hogy kibújjon a büntetőjogi felelősség alól. Ez is sántít, mert az esetkor MP már képviselő volt. Azzal is támadják, hogy nem mond le a mentelmi jogáról. Mentelmi jogról nem lehet lemondani, azt a parlament függesztheti fel indokolt esetben, hatósági megkeresésre.
Én inkább azon filózok, hogy ez a faszi, mint egy kisebbség képviselője, hogy mer a magyar többség által megválasztott magyar miniszterelnökkel úgy beszélni, mint aki egy senki, vagyis úgy, mint akinek "vége van"?!
Húzzon onnan, ha nem tud viselkedni, mert az ország többsége NEM őt választotta magasabb pozícióba! Tartsa meg a határait!
#29 engedd meg, hogy itt is kijavítsalak:
Az ország többsége nem azonos a választáson részt vevők többségével. A Fideszre a választáson részt vevők többsége szavazott. Az ország többsége másra szavazott, illetve el sem ment szavazni.
Így pontos. Jelenleg pedig az a helyzet, hogy az októberi mérések alapján a Tisza és a Fidesz közt 4%-ra csökkent a a különbség.
Ez 2026-ig még csökkenhet, de nőhet is. Akkor fogjuk megtudni.
És legyünk őszinték: a kormány keményen megdolgozott azért a megvetésért, amellyel egyre gyakrabban találja szembe magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!