Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudjuk milyen az M1, de nem...

Tudjuk milyen az M1, de nem túlzás hogy a tegnapi tüntetésen Magyar Péter Hitler és Goebbelshez hasonlította a média működését?

Figyelt kérdés
Senki nem vitázik azon hogy milyen az m1, de azért nem volt ez túlzás?
okt. 6. 19:48
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Szégyen ez Hitlerékre nézve. Ők tényleg profik voltak.
okt. 6. 19:51
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
A hasonlat sajnos még gyenge is volt. Nézd meg a Karmelitát, ahhoz képest az M1 a legszelídebb tündérmese.
okt. 6. 19:51
 3/10 Fsms ***** válasza:
75%
Nem túlzás.
okt. 6. 19:57
 4/10 anonim ***** válasza:
76%

"Egyszerű, primitív állításokkal kell kiállni az emberek elé és azokat addig ismételni – mindig csak ugyanazt –, míg a legbutább is álmából felkeltve visszamondja"

Ezt például Hitler írta. Szerintem az M1 is így működik.

okt. 6. 20:17
 5/10 anonim ***** válasza:
77%
Nem túlzás. Sőt! ( És akkor ne keverjük a dolgokat! Nem orbánt hasonlította hitlerhez vagy goebbelshez, hanem a két média működését hasonlította össze!)
okt. 6. 20:20
 6/10 anonim ***** válasza:
80%
Nem túlzás. Az m1 rogán és orbán arra használja hogy az ellenfeleiről a hírolvasók hazugságokat olvassanak, magukat,a rendszert fényezzék évi 140 milliárdból.
okt. 6. 20:46
 7/10 BécsiFehér ***** válasza:
78%
Göbbelszi módszer pl. az ellenségkép-keresés, annak súlykolása, utána meg azt sulykolni, hogy majd mi megvédünk tőle. Amíg Hitlerék fő ellenségképei a zsidók és a bolsevikok voltak, nálunk pl. az óriásplakátokon bemutatott ellenségképek Soros György, Soros fia, "Brüsszel", migránsok, "dollárbaloldal" politikusai: Gyurcsány, MZP, Karácsony, Magyar Péter, stb.
okt. 7. 10:03
 8/10 anonim ***** válasza:
83%

- Jelölj ki egy vagy több ellenséget, aki minden gondodról tehet, MI meg megvédünk tőlük. - Pipa

- Minket mindenki utál, el akarnak taposni, ezt nem fogjuk hagyni! - Pipa

Van még kérdés?

okt. 7. 11:07
 9/10 Pombe ***** válasza:
83%

@Kérdező! Miért lenne túlzás?

A Goebbels által kitalált módszert rengetegen, mások is alkalmazták később.

[link]

Idézve: "Goebbels szerint a propaganda az egyszerűsítés műfaja, nem intellektuális műfaj. Fő elemei a következők:

1. Kerüld az elvont gondolatokat, és az érzelmeket vedd célba!

2. Kevés üzenetet küldj, de azokat folyamatosan sulykold!

3. Használj felszínes, általánosító véleményeket, sztereotípiákat!

4. Az érvelés legyen egyoldalú – soha ne árnyalj!

5. Folyamatosan kritizáld az ellenfeledet!

6. Keress egy ellenségképet, és folyamatosan rágalmazd!"

Érdekes, hogy Orbán erkölcsösnek találta egykor azt az ötletet, hogy a kampányban ne lehessen hatalmas plakátokkal és fizetett politikai reklámokkal befolyásolni, félrevezetni a választópolgárokat. Ma ezt mégis már nagyüzemben gyakorolja. Rájött, nem is olyan rossz gerinctelen alaknak lenni... :D

https://www.youtube.com/watch?v=BoCGRA-j4pw

okt. 7. 15:27
 10/10 anonim ***** válasza:
69%

Évekkel ezelőtt hallottam már ugyanezt több forrásból is, olyan műsorokban,ahol politikai elemzőket, szociológusokat, közgazdászokat, szakembereket szoktak meghívni.

Egyébként elég csak megnézni egy két dokumentumfilmet, ami Hitler hatalomra jutásáról szól. A propaganda volt az egyik leghatékonyabb eszköze. Ez tulajdonképpen egy lépcső, amin egyre feljebb lehet haladni és egyre erőteljesebb hatást elérni.

Tudod az az érdekes, hogy régen én is túlzásnak gondoltam. Nem is igazán követtem a közéleti történéseket. Néhány éve állami cégnél dolgozom. Az ottani folyamatok és döntések, a napi élet történései, az idősebb családtagok köztévés híradásokból leszűrt gondolatai, a testközelből megélt migrációs helyzet, covid és a jelenlegi háborús helyzet kapcsán megélt történések kezdtek abba az irányba terelni, hogy néha híreket olvastam, vagy meghallgattam. Egyre inkább úgy éreztem, hogy nem túlzás.

Szerintem fontos lenne a független tájékoztatás. Fontos lenne, hogy a családban és az oktatásban mindenki megszerezze a kritikus gondolkodást.

Teljesen máshol tartanánk most, más életszínvonalon élhetne az ország lakosságának az a része, aki valóban napi gondokkal küzd.

Nekik nincs más lehetőség, mint a pillanatnyi helyzetükre hoznak döntést.

okt. 9. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!