Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nyugdíjba vonulásnál a megálla...

Nyugdíjba vonulásnál a megállapított összeget befolyásolja az ha a korhatár betöltéséig dolgozik valaki?

Figyelt kérdés

Édesapám jövő januárban tölti be a 65.életévét.

Ha csak december közepéig dolgozik, és akkor mond fel, kevesebb nyugdíjat fog kapni, mintha január végéig dolgozna?

okt. 3. 23:14
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Normál nyugdíjat nem fog kapni, amúgy sem utána még pár hónapig.

De valamilyen segélyre már jogosult, nem tudom pontosan, mi a neve, talán előnyugdíj, amit 60 év felettiek vehetnek igénybe, de decemberig szeretne dolgozni.

okt. 5. 20:00
 12/16 anonim ***** válasza:
#10 Én pont úgy jártam, hogy év végén töltöttem be a nyugdíjkorhatárt. Akkor volt a nagy bérrobbanás, és a következő évben akkorát ugrottak a szorzók, hogy ha még vártam volna másfél hónapot, akkor most kb 27%-al magasabb lenne a nyugdíjam. Most meg már verhetem a fejem a falba.
okt. 5. 21:18
 13/16 anonim ***** válasza:

#11 Megint olyan dolgokat dobsz be amiket mi nem tudhatunk. Mégis tőlünk vársz választ.

1. miért ne kapna normál nyugdíjat?

2. miért nem bírja ki azt a +1 hónapot?

okt. 5. 21:58
 14/16 A kérdező kommentje:

65 éves ember, fizikai munkás, kint, szabad téren, hidegben.

Aki hasonló az megérti mennyire nem a legjobb kombó.

okt. 5. 22:09
 15/16 anonim ***** válasza:
Nyesre (Nyugdíj előtti segélyre) lehetne jogosult, de ahhoz először el kellene menni munkanélkülire és utána lehetne igényelni. Erre nem lesz ideje, de nincs is rá szükség. Majd valamikor március/április környékén (amikor már lesz új valorizációs szorzó) fogja megkapni visszamenőlegesen a végleges nyugdíját. Addig lehet előleget igényelni.
okt. 5. 22:09
 16/16 anonim ***** válasza:

#14 ha eddig tudott így dolgozni akkor miért pont ezt az 1 hónapot nem bírja már ki???

Apósom ugyanilyen, egész életében kint dolgozott. Aztán nem csak hogy a nyugdíjazásáig dolgozott az útépítésen, de még utána is évekig járt dolgozni a brigáddal. 73 éves volt amikor még mindig neki szólt a brigádvezető ha kellett egy plusz ember mert valaki kiesett a csapatból 1-2 napra.

Qrva nehéz meló, ezt elismerem, pont emiatt nem is akartam ilyesmit csinálni soha. De ha már ez a munkája, akkor ne mondd, hogy ezt az 1 hónapot nem bírja ki 40 év után.

okt. 5. 22:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!