A liberálisok jól érzik magukat ebben az országban? Vagy nagyon szomorkodnak?
Definiálnád a liberálist? Vagy mindenkire gondolsz aki nem agyhalott ruszkipárti fideszes seggnyaló?
Hát igen, a normális emberek "libsik" jobban éreznék magukat, ha nem egy putyinista zsebdiktátor és elvtelen korrupt tolvaj haverjai vernék szét másfél évtizede az országot.
Jobbliberálisként én nem azért szomorkodom mert nem balliberális a kormány. Hanem például azért mert a 20+éve közigazgatásban dolgozó, nyelvet beszélő, diplomás, többször kitüntetett anyám fizetése lassan az éhbérig inflálódik, mert évek óta nem kapott emelést, eközben százmilliárdokból tolják az arcomba mindenhol a 10 évesek agyi szintjén lévő progpagandát, hogy milyen jó itt élni. Vagy azért, mert én és a gyerekeim titkosított kínai hiteleket fognak majd visszafizetni, amelyeket a beleegyezésünk nélkül vettek fel. Vagy azért, mert a fiatal orvosok, akikkel együtt dolgozom, teljesen eszköztelennek érzik magukat és ki vannak égve, amiért lerobbant épületekben, ember és eszközhiány mellett próbálnak életeket menteni. Vagy azért, mert a vonataink sebessége lassan a monarchiás szint alá csúszik
És persze azért, mert egy szegénység és eladósodás felé csúszó országban van egy réteg aki a problémákra szemellenzőt húz és a magyar honfitársára acsarkodik. Például a kérdező.
Ez a baj veletek. Csak rossz dolgokat veszitek észre. Mintha nyugaton minden tökéletes lenne. Elhordjátok Magyarországot minden szarnak, rendesen mérgező ez a negatív gondolkodás.
Én a baloldal alatt is boldogultam, most is nagyon szeretek itthon élni. Talán nem a kormánytól kellene a csodát várni. Ha rossz valami, akkor neked kell változtatni az életeden.
Közigazgatásban dolgozó, nyelvet beszélő, diplomás, többször kitüntetett ember miért nem megy el a versenyszférába dolgozni? Arany élete lenne.
"Talán nem a kormánytól kellene a csodát várni"
Akkor adják el a kórházakat, legyen minden magánkézben és működjenek piaci alapon. Akkor tőlük fogom várni a "csodát", nem a kormánytól. Én ha beledöglök sem tudok egymagam felújítani 4 kórházat, és új osztályokat sem tudok nyitni, hiába írod hogy nekem kell változtatnom :D
Ugyanígy a vasutat is el lehet adni, működtesse az osztrák állam, vagy működtesse egy piaci cég, és akkor nem a kormányt fogom érte hibáztatni hanem a másik üzemeltetőt. Ezek állami cégek basszus, hát ki a tökömet hibáztassak ha egyszer rosszul működnek? A lengyel államot hiába szidom, semmi közük az egészhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!