Mai szemmel nézve, volt értelme az MSZP-kormány által bevezetett 300 Ft-os vizitdíjnak?
Volt igen. Pl. a sok fukar nyugger akik hobbiból jártak orvoshoz, és kinn a váróban tobzódtak, benn meg elmesélték a fél életüket, és nem haladt a sor miattuk, szépen otthon maradtak, és végre be lehetett kerülni a háziorvoshoz két óra várakozás nélkül.
Plusz a 300 Ft vizitdíjat, vissza lehetett volna forgatni az eü-be, ha tovább marad.
Egyetértek veled.
A megpróbálni működtetni az egészségügyet valahogy és próbálni változtatni rajta, minden körülmények közt jobban tartom annál, hogy a kormány magára hagyja, ahogy van és nem foglalkozik vele.
Hogy 5letként milyen volt? Én, személy szerint jónak tartottam, hogy inkább fizetek 300Ft-ot, de nem kell sátorral menni egy nyomorult körzeti orvoshoz, ahhoz képest, hogy ma már körzeti orvost is lasszóval kell fogni.
Mai szemmel nézve és akkori szemmel nézve is volt értelme. A háziorvosok kaptak egy a fentről kapottól külön forrású bevételt, az unatkozó, dumálni érkező idősek már csak szükséges esetben látogatták az orvosty így volt esély sorra kerülni, meg ami még fontosabb, hogy jobban érezhetted a pénzért szolgáltatást kapsz jelleget, még ha nyilván a költség kis hányada is volt a vizitdíj.
Totálisan populista volt a Fidesz részéről nekimenni ennek, amivel amúgy további reform próbálkozásokat is előre megakadályoztak, hiszen minek próbálkozott volna a kormány, ha az olcsó propagandával bármi értelmeset csinál, csak támadási felületet kap.
Akkor, csóró egyetemistaként nagyon zavart, hogy nappali tagozatosnként nekem is kellett volna fizetnem.
De csak egyszer voltam, /fog/orvosnál, nem is az én körzetemben, fájós foggal, 2 perces ápolási idővel, és nem is kellett fizetnem, de utólag nézve jó volt az unatkozó nyuggerek otthonmarasztalása miatt is.
Eddig alig jártam dokihoz, csak jogosítvány hosszabbítás miatt, meg fogorvoshoz, de most 40 évesen jönnek a betegségek.
Csak egy időpont foglalás miatt napokat kell telefonálni folyamatosan, és 2-3 hónap a várólista (gasztroenterológia, fogászat 2-3 hó, szemészet 6 hó).
Még egy 5000Ft-os vizitdíj is jobb lenne, a régi várólistákkal, mint mostani helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!