A kormány miért hitellel próbálja meg ösztönözni a gyerekvállalást, amikor ez a generáció pont úgy nevelkedett hogy hitelre nem szabad gyereket vállalni?
Egész egyszerűen a most gyerekvállalási korban lévő magyar generáció abban a vezérelvben nőtt fel, hogy hitelre nem szabad gyereket vállalni. Csak ha már megvan az egzisztencia. Így persze hogy az lesz belőle, hogy addig húzzák a gyerekvállalást amíg kifutnak az időből, és akkor csak megrántják a vállukat hogy na mind1 már úgyis lemaradtam. Vagy max vállalnak 1-et, a 40-es éveikben, mire végre lesz egy hitelmentes lakásuk.
De ettől az ország demográfiai hanyatlása nem fog megoldódni, azzal az 1 gyerekkel nem leszünk kisegítve.
A személyi kölcsönök meg hitelkártya mérlegek statisztikáit nézve nekem nem úgy tűnik, hogy ez a generáció olyan nagyon óckodna a hitelektől.
"ki az az idióta aki ilyen körülmények között gyereket vállal???"
Például tanulatlan szegények akik foci csapatnyi gyereket vállalnak semmire.
Mert támogatással eleve a butákat lehet csak behúzni.
A hitel lényege meg az, hogy függőségben legyen tartva.
Aki értelmes, azt eleve nem lehet befolyásolni ilyesmivel.
Akik szabadulni akarnak a szülői házból, azok esnek ebbe bele, "úgy is akartam gyereket", az ilyen embereknek felesleges amúgy az ösztönzés, mert amúgy is lebabáznak idővel.
Meg ugye a fő cél az, hogy kevesen tudjanak készpénzre lakást venni, mert az állam és a bankok abból nem húznak hasznot, ha te a munkádból önállóan jutsz előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!