Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sima kerékpártolvajra elfogásn...

Árokpart kérdése:

Sima kerékpártolvajra elfogásnál milyen alapon fognak lőfegyvert?

Figyelt kérdés
[link]
szept. 20. 00:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%
Én meg űrlény.
szept. 20. 12:03
 12/18 anonim ***** válasza:
szept. 20. 12:03
 13/18 anonim ***** válasza:

Hiteltelenné teszi az egész kérdést, hogy néhai zsaruként nem ugranak be olyan - zsaruk számára - alapfogalmak, mint kényszerítőeszköz, hatósági jogkör, fegyverhasználat (és hasonlók). Eszem ágában nincs megbántani, de ez nekem több, mint furcsa, - kérdező.

A rád ruházott hatósági jogkör jogosított fel arra, hogy a törvény szerint jogszerű esetekben korlátozhass "munkadarabokat" a személyi szabadságában és a kényszerítőeszközök jogszerű használatára is hatalmazott fel. A kényszerítőeszközök használatának vannak feltételei, - kiváltó körülményei, sorrendje, alkalmazási rendjük és az alkalmazásuk rendjétől eltérésnek szabályai is. Pl. ha a késedelem által okozott kár, veszteség arányban áll ezzel, akkor nem kell a perzsaszőnyegen Kelet felé hajlongva 2000-szer imát elmondanod a "munkadarabnak", hogy fejezze be a folyamatban lévő törvényt sértő cselekményét, - hanem kihagyod a társaddal az éppen aktuális imát és leadsz egy senkit sem veszélyeztető irányba egy figyelmeztető lövést (a határozott hangú felszólítások hada, pofozkodás, kézcsavarás, földre/talajra szorítás, srpay-vel fújkálás, tonfával hadonászás helyett)... Na mindegy! Nem is baj, ha már nem vagy rendőr.

szept. 20. 13:17
 14/18 A kérdező kommentje:
13-as Természetesen tisztában vagyok vele, viszont ha megnézed a videót akkor azonnal ott terem az emberünk előtt a rendőrautó, szépen lassan elkezd leszállni a lopott bicikliről, tisztában volt vele, hogy ott "véget ért a karrierje". Igazából ha jómagamnak kellett volna intézkedni, a jelen helyzetben abszolút nem tartottam volna szükségesnek, hogy egyből lőfegyvert fogjak rá. Ha balhés lett volna az arc akkor még mindig ott van a gumobot meg a spray. Ráadásul a pasas teljesen egyedül volt, meg is figyelték előtte a térfigyelő kamerák alapján és tudták, hogy nincsenek társai akik esetleg "védelmére" kelhetnének. Csak a véleményemet mondtam el nem akartam vitát szülni ezzel.
szept. 20. 13:43
 15/18 anonim ***** válasza:
Árokpart rendes zsaru volt!
szept. 20. 17:41
 16/18 anonim ***** válasza:
Az megvan ugye, hogy itt kérdezni szoktak nem véleményt osztani? :)
szept. 21. 16:14
 17/18 anonim ***** válasza:

Több oka is van:

-visszaeső

-gyanús, hogy fegyver van nála

-erőszakos magatartást tanusított a korábbiakban

-nem sima kerékpártolvaj, hanem orgazda

szept. 21. 16:57
 18/18 A kérdező kommentje:
17-es A 2-es 3-as érveid azok rendben vannak azok még adhatnak ilyen erős intézkedésre okot, de az, hogy önmagában valaki visszaeső vagy orgazda az még nem indokolja a lőfegyveres fellépést, intézkedést.
szept. 21. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!