Újra lecsökkennek az ingatlanárak és tudok majd kádárkockát venni, ha 2026-ban győz a Tisza és Magyar Péter eltörli a csokot?
Igen, pont úgy le fognak menni az ingatlanárak, mint gyurcsány meg Bajnai kormányzása alatt.
Aprócska szépséghiba, hogy azért mennek le az árak mert nem lesz pénze az embereknek lakást venni. Neked sem lesz.
Az ingatlanárak pont olyan magasak mint amennyit képesek fizetni érte az emberek. Csak és kizárólag akkor csökken az ingatlan ára ha nem lesz rá vásárló. Vásárló pedig azért nem lesz mert vagy az az ingatlan lesz rossz helyen és válik értéktelenné, vagy válság van és nincs pénz.
A CSOK-nak semmi köze a használt lakások áraihoz. Nem járt érezhető állami pénz a használt lakások vásárlásához csakis az új lakásokhoz vagy építkezésekhez. Használt lakáshoz csak kedvezményes hitelt lehetett felvenni, az pedig nem növeli az ingatlanárakat, mert hitel. Azért nőttek az ingatlanárak mert sokan akartak ÉS TUDTAK ingatlant venni. Nem csak magyarok, hanem külföldiek is.
Ráadásul a CSOK-ot már meg is szüntették és most már kizárólag hitelt lehet felvenni még új lakásra is ah nem falun akarsz vásárolni.
Annyira szánalmas ez az erőlködés, hogy megmagyarázd azért rossz neked merazorbán miatt minden róóósz.
Ha győz a tisza akkor pontosan azt kapod a nyakadba amit átélhettünk már 2002 után. Először 100 nap osztogatás aztán 3 évig a fosztogatás, utána meg a válság, 10% feletti munkanélküliség, csődhullám, leépülés.
Miért nem tanulsz a történelemből?
Ismered a sztorit, ugye? Ha valami sárga, mint egy kacsa, hápog, mint egy kacsa - akkor az kacsa.
Ha a tisza párt olyan terveket sző, mint a korábbi ballib kormány politikusa, olyan ötletei vannak és ugyanazok állnak mögöttük és finanszírozzák őket - akkor bizony csak lecserélték a kirakatot de velük ugyanazt kapod amit a ballibektől korábban kormányon.
Lehet, hogy neked ez kell, de másoknak nem.
1-es hú mennyi hülyeséget leírtál. Gyakorlatilag felmondtad azokat a kötelező paneleket, amiket a Karmelitában kitaláltak.
Csökkenni fog? Ezt nem tudni. Erre azért nem vennék mérget.
"A CSOK-nak semmi köze a használt lakások áraihoz" ó dehogynem. De még az sem biztos hogy megszüntetik. Lehet hogy csak igazságosabbá teszik.
Ez úgy kamu, ahogy van. 2003-ban a szüleim egy 2 szobás lakást egy 4 emeletes panelban 8,5 millióért adtak el.
De itt van egy kis ksh:
Az előbb még 10-15 millió volt, most meg 10 és 6 millió. Hány négyzetméteres volt a lakás és milyen állapotú?
És igen, fontos lesz, hogy leírd a négyzetmétert. Illetve egy települést és legyél kedves. Az interneten ugyanis vannak adatok település és kerület szinten az átlag négyzetméterárakra.
A mienk 80 m2, az övékét nem tudom Zalaszentgrót és Türje. Mi évekig hirdettük, eredetileg 1 millió körül indult, de nem akarták annyiért megvenni, végül 10-ért sikerült eladni.
Nagy hiba volt, én mondtam a szüleimnek, hogy nem kéne eladni meg hogy akár nekem még jó lenne a jövőben egy családi ház, de ők hajthatatlanok voltak. Most meg már érne 40 milliót.
"Az előbb még 10-15 millió volt, most meg 10 és 6 millió. "
Mert nézegettem őket az interneten és a 3 szobásak ilyen 15 milla körül voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!