Nem járna jobban Fidesz egy előrehozott választással?
Miért járna jobban vele?
A parlamentben 2/3-os többségük van. Mi lenne ennél jobb?
3, szerintem de, van.
Az, hogy az ország milyen állapotban van, az egy dolog.
De a Magyar Péter jelenség és a belső kritikai hangok egyértelműen azt mutatják, hogy de a pártban is van válság, lehet, hogy nem akkora, mint a gazdaságban, vagy a szociális szférában, de van.
Nem egy párttag, polgármester nyilvánult meg az elmúlt félévben, hogy 0rbánnak haza kellene jönnie rendet tenni a FIDESZBEN.
4, nincs.
A politikai válság az, hogy minden nap több ezres tüntetések vannak, a kormány a parlamentben elveszti a többségét, és működésképtelen az ország.
Ezzel szemben nincsenek tüntetések, a kormány bármit megszavaz, és bár európai viszonylatban valóban ciki (az utóbbi napokban ekézett) MÁV, vagy a kórházak állapota, az állam működő és fizetőképes.
Semmi érdeke a Fidesznek előrehozott választásokat kiírni. Kényelmesen elvannak még 2 évig a 2/3-os tutiban.
5, nem mondtam, hogy lesznek előrehozott választások, nem mondtam, hogy érdeke, hogy legyenek, tudom, hogy nem az, nem mondtam, hogy vannak tüntetések, de az kétségtelen, hogy ennyi belső kritikát és egymásra való fekáliadobálást én még az elmúlt 15 évben nem láttam ezektől.
Olyanokat engednek meg maguknak egyes miniszterek, beosztottak, polgármesterek, szakpolitikusok, amiket én még nem hallottam, legyen szó a Nagy Márton féle cash-flow őszinteségről, a Matolcsy féle útvesztésről, Cser-Palkovics kritikái után a kerületi polgi, aki szerint komoly gondok vannak a fideszben.
A politikai válság lehet belső válság is és ennyire én még nem láttam ezt a rendszert szétesve, mint ma.
A legutóbb is így volt.
Az összefogást nem a Fidesz alá mérték, hanem fölé.
De végül a Fidesz visszavette az előnyét.
A ciklus közepé táján vannak a negatív intézkedések.
#6 De nincsen semmi ilyesmi,nincsen belső válság, nem esik szét a rendszer, nem elégedetlenek a választók, nincs kormányválság, semmi hasonló.
Szeretnéd ha lenne ezért próbálod bemagyarázni, hogy amit látsz az ilyen, de nem igaz. 14 éve teljes stabilitással van ez a kormányzat a helyén. Most is megpróbáltok abból ügyet csinálni, hogy nem lesz Matolcsi harmadszorra MNB elnök, amikor 12 éve van a helyén és maximum ennyit tesz lehetővé számára a törvény, mintha a válság jele lenne, hogy nem írják át a kedvéért a törvényeket, hogy maradhasson tovább az MNB élén. Nem az. Ez a normál rend, majd lesz helyette más az MNB élén aki megfelelően tudja vezetni a kormány szerint.
A miniszterek végzik a dolgukat és most egyszerűen láthatod te is, hogy nem Orbán dönt mindenről egy személyben, hanem bizony az adott vezető maga hozza meg a döntéseit amikből néha konfliktusok is keletkeznek.
Kitaláltátok a mesét, hogy mindent IS Orbán dönt el, mert nem láttátok a vitákat a döntések előtt, aztán most válságnak akarod beállítani amikor már te is látod, hogy vannak viták a döntések során. Pedig csak téves volt az eddigi mese amit elhittetek magatoknak.
"A politikai válság lehet belső válság is és ennyire én még nem láttam ezt a rendszert szétesve, mint ma."
Ez olyan, mintha Mészáros elvesztene egy céget, majd nem azt mondanád, hogy a sok száz cége közül most 1 már nem az övé, hanem azt, hogy "még soha nem láttam Mészárost olyan vesztesnek, mint ma" és ez jele annak, hogy csődbe fog menni mert válságban van a cégbirodalma. Egy frászt, csak eddig nem láttad, hogy a cégei közül mikor melyikkel mi történt. Ettől még pont olyan gazdag, mint 2 perce volt és 2 perc múlva is lesz.
9, 15 éve figyelem a rendszer, hogyan épült ki ez a szutyok és, hogy söpört mindent maga alá. Én ilyen mennyiségű belső kritikát, akkor sem láttam még kijönni ebből a rendszerből, ha a gyk összes felhasználója pontoz is le.
Én tartom a véleményem, ez egy válság, mégha a párt saját, belső válsága is, mert fngjk sincs merre menjenek, ez is egy politikai válság. Kicsit, sárga, kicsit savanyú, de a miénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!