Bese Gergő egy olyan ateista, aki akkora önuralmat volt képes tanúsítani, hogy éveken keresztül hitelesen játszotta a katolikus papot a karrierért cserében?
Csak neked reagálok, mert a többi hozzászólás nyomokban sem tartalmaz választ a kérdésemre:
Azt írod, hogy hívő, csak gerince nincs. Nem vagyok hívő, ezért nem tudom a hívőknél hogy megy ez. Azt hiszik, hogy Isten létezik és el is várja az emberektől, hogy erkölcsösek legyen, mégse erkölcsösek? Vagy szerintük nem is vár el Isten ilyesmit?
Ez, amit írsz nem több közhelynél, már hetvenezerszer leírták előtted ugyanezt. Viszont tökéletesen alkalmas arra, hogy valódi kérdéseken kezdjünk el gondolkozni:
"lehet, egy évben egyszer, imádkozik, de semmiben nem hisz"
Igen, ezt magam is sok embernél tapasztaltam. És szerintem nem a köpönyegforgatásnál kezdődik a probléma, hanem a gondolatnélküliségnél. Hogy Magyarországon milliók vannak, akiknek a világnézetét a karrier határozza meg. Számukra Isten se nem létező, se nem nem létező. Számukra Isten akkor létező, amikor az kell az előrelépéshez. De ne ezt ne úgy értsétek, hogy a karrier érdekében megjátssza a hívőt, hanem úgy, hogy a karrier érdekében MEGGYŐZŐDÉSES hívő lesz. Hogy tudnak Magyarországon milliók ilyen hülyék lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!