Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha turult meg keresztet...

Ha turult meg keresztet festenének egy padra akkor azt a padot megtámadná a baloldal?

Figyelt kérdés
szept. 9. 20:32
1 2
 1/14 PMC Wagner ***** válasza:
20%
van az a réteg igen.
szept. 9. 20:44
 2/14 anonim ***** válasza:
3%
Biztos, hogy a primkók igen.
szept. 9. 20:45
 3/14 anonim ***** válasza:
33%
Ennek semmi köze ahhoz, hogy ki bal vagy jobb oldali. Mindkét oldalon vannak normálisak és idióták is.
szept. 9. 20:59
 4/14 anonim ***** válasza:
89%

Igen, a bal oldal padokat szokott ütni...

Nem is ti vagytok akik szobrokért meneteltek bakancsban...

szept. 9. 21:22
 5/14 anonim ***** válasza:
32%

Ha szivárvány színűre festenénk egy padot, akkor megtámadná a jobboldal? Igen, mint ahogy a valóság igazolja:

[link]

Az eset tanulsága pedig az, hogy a teljesen felesleges kultúrharc miatt az indokoltnál sokkal hosszabb ideig használhatatlanná vált egy köztéri pad.

Egyébként baloldaliként semmi bajom nincs a turullar, legalábbis mitológiai szempontból, de a Ferrari F1-es plakátján is tetszett. A XII kerületben a kontextusa miatt van probléma a szoborral.

A kereszt sem érdekel, baloldaliként sem a szivárvány sem pedig a memzeti/vallási jelképek nem zavarnak. Az egyes jelképek kisajátítását azonban károsnak tartom. A szivárvány pl. keresztény jelkép is, ellenben még a hívők többsége is egyből az LMBTQ mozgalomra gondol a láttán, de jó példa a kokárda, amiről sokan egyből a fideszre gondolnak, és a rendszer irányába érzett megvetésből nem hordják, megtagadják (ebbe sajnos én is beleestem).

szept. 9. 21:27
 6/14 anonim ***** válasza:
88%

A baloldalnak semmi baja a turullal. Például a tatabányai Turul-szobor is háborítatlanul tekint le a városra több mint egy évszázada. [link]

A probléma ott kezdődik, amikor olyasmivel kapcsolják össze, ami kultúremberek számára elfogadhatatlan. Persze ezt elég nehéz megértenie egy egybites jobbernek...

szept. 9. 21:30
 7/14 A kérdező kommentje:

5.

de azért ti is megtámadnátok a padot

szept. 9. 21:34
 8/14 anonim ***** válasza:
88%
7# Képzeld itt ausztriában van szivárványos pad is, meg mindenféle más is. Senki nem támad meg semmit mert veled ellentétben 60 iq felett vannak az emberek.
szept. 9. 21:36
 9/14 anonim ***** válasza:
76%

#7 Én aztán nem támadtam meg egyetlen padot sem. :D

Bennem nincs meg ez a fajta törzsi mentslitás. Baloldalinak mondom magam, mert az értékrendem alapján ahhoz állok közelebb, de attól nem vállalok szolidaritást minden baloldalival.

Mint a válaszban írtam, az akciót feleslegesnek és gyerekeknek tartom, ami egyáltalán nem szolgálta a helyiek érdekét. Ebben mindkét oldalnak szerepe volt.

szept. 9. 21:38
 10/14 anonim ***** válasza:
76%

#7 Egyébként volt ideiglenesen kiállított szivárványos szobor, amit szintén ledöntöttek a "jobboldaliak".

Szerintem nem kérdés, hogy melyik oldal az érzékenyebb.

szept. 9. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!