Mit szóltok hozzá, hogy Orbán haverja, puszipajtása, a szerb miniszerelnök, visszavezeti a sorkatonaságot? Madarat tolláról, nálunk is visszavezethetik?
2026 előtt nem tartom valószínűnek, mert a választások megnyerése fontosabb. De a választások után.. hát, egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, sőt.
Ti mit gondoltok?
És ez hogyan nézne ki itthon? A GDP termelői réteg jelentős része katonásdit játszik, ameddig a gazdaság mégnagyobb gyomrost kapna, mint eddig? Ráadásul a sorkatonaság hihetetlen pénzbe kerül: Kiképzések, szállások, étkeztetés, orvosi vizsgálatok, stb.
Magyarországon jelenleg az csoda, ha valaki 4 nap alatt be tud jutni egy kontrollvizsgálatra, nemhogy mindezt meg lehessen valósítani.
Majd lehet anyázni a végén, meg lepontozni!
- Valójában értelmetlen lenne, mert sokan csak megutálnák, ráadásul a gazdaság is megszívná, a munkából kiesők miatt.
- Viszont a NATO tagság miatt kell..., legalább papíron, matekozni, a létszám. Na az meg nem lesz meg. Még úgy sem, hogy papíron mindenki katona lesz lassan, aki csak a laktanya utcájában lakik, az is. :) De komolyan, pl. a honvédkórházban dolgozó irodista excsajom is katona papíron. Régebben jártak is kötelezően 2 hétre kiképzéses bográcsozásra, meg van egyenruhája!
- Mi lenne a VALÓS megoldás, VALÓS védelemre? A szlovák és cseh, NEM AZ USA!!!! fegyvertartás és viselés bevezetése idehaza, mint azt pl. a litvánok tették a háború kitörése után.
(Anno volt "polgári szolgálat". A besorozott, civil, állami munkahelyen tölthette le, civil munkakörben a szolgálatát. Több haverom így kapott korrekt melót minisztériumban, követségen, hivatalokban. Másképp ki sem törölték volna az önéletrajzukkal a HR-esek.)
Szerintem nem fogják újra bevezetni, minden laktanya, egyéb le van fingva. Gondolom én.
A szerbek szerintem koszovó miatt izmoznak jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!