Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg olyan rossz volt a...

Tényleg olyan rossz volt a 300 forintos vizitdíj? Most jobb, hogy nincs vizitdíj?

Figyelt kérdés

Engem akkor éppen rosszul érintett, mert egyetemista voltam miniomális bevétellel, de volt értelme, mert legalább az unatkozó nyuggerek leszoktak kicsit az indokolatlan orvoshoz rárásról.

.

Most már csak egyetlen vizsgálat időpont kéréshez eltelefonáltam kb 10.000Ft-ot.

Ez több, mint amennyit egy évben eltelefonálok normális esetben.

Emiatt lehet, hogy érdemes lesz valami előfizetéses csomagra váltanom a feltöltőkártyásról.

szept. 9. 09:28
A kérdező szavazást indított:
Felháborító, hogy közel egy órás nettó minimáébért elkértek vizitdíj néven.
Felháborító, hogy most az időpont kéréshez is időpontot kell kérni, és azt csak is több hónap múlvára adnak.
18 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
58%
Egyik sem jó.
szept. 9. 09:33
 2/13 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem egyetlen ember vagyok az országban, aki olvasta Gyurcsány könyvét. Én értettem, mit akart az állami fenntartású rendszerekkel csinálni. Egy fél privatizált, fél állami valamit, ami félig nyugati rendszer lett volna, félig nem. És, hát izé, utólag igaza volt. Ami ma van, az azt jelenti, hogy az állami fenntartású fenntarthatatlan, főleg, ha az állam még tesz is érte, hogy ne működjön semmi.

Nekem akkor sem volt bajom a vizit dijjal, én kifizettem volna, évi 2x, ha beteg vagyok.

szept. 9. 09:34
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező nem hallatod hogy háború van. Ilyen kicsinyes dologgal foglalkozni mint az egészségügy. Nem láttad hogy Semjén miniszter úr is milyen jót röhögött ezen a kérdésen...
szept. 9. 09:34
 4/13 anonim ***** válasza:
80%
Az a népszavazás nem a vizitdíjról szólt valójában, hanem Gyurcsány megítéléséről.
szept. 9. 09:39
 5/13 anonim ***** válasza:
41%

A vizitdíjjal az volt a legnagyobb baj, hogy pl. az időseknek ahányszor bement gyógyszert felíratni, fizetnie kellett.

Illetve sok helyen nem tartották be azt a részét a törvénynek, hogy "nappali tagozatos középiskolás diákoknak 18 felett is ingyenes"

Tőlem többször is beszedték annak idején.

Szerintem hülyeség volt a vizitdíj. Semmi értelme nem volt.

10.000 Ft-ot telefonáltál egy időpont kéréshez?

Azt meg hogy?

Még 40 Ft-os percdíjjal számolva is több, mint 4 óra!

szept. 9. 09:56
 6/13 anonim ***** válasza:
21%
Plusz bevétel volt a TB-nek. Országos szinten biztos volt haszna (a sok kicsi sokra megy elvet követve), de maga a helyzet elég kellemetlen, szokatlan volt, amikor fizetni kellett az orvosnak.
szept. 9. 10:04
 7/13 anonim ***** válasza:
68%

Ezt írod: A vizitdíjjal az volt a legnagyobb baj, hogy pl. az időseknek ahányszor bement gyógyszert felíratni, fizetnie kellett."

Én kéthavonta íratok fel gyógyszert és azt is többnyire telefonon teszem ezért amit írtál fő problémának a vizit díjjal kapcsolatban nem valós probléma, ez csak egy magyarázkodás, fideszes sunyiskodás. Nekem semmi gondom nemvolt a vizitdíjjal.

szept. 9. 10:16
 8/13 anonim ***** válasza:
88%

Eleve nevetséges az egész.

Skandináv szintű ultra magas adózás van, erre kB nulla szoc háló.

Hova lesz az a rengeteg beszedett adó?

szept. 9. 10:30
 9/13 anonim ***** válasza:

5, a vizitdíjnak volt maximuma; a vizitdíj összegével megemelték a nyugdíjat, kismamák ellátásait. Ráadásul a pénz az adott rendelésen felhasználható volt.

Beszüntették, és szerintem fogalmad nincs róla, de ugyanakkor bevezették a kiegészítő tértési díjat a krónikus ellátásban. Ez nem a fizetős ápolási osztály, ez a köznyelvi elfekvő. Aktív gyon nem lehet hónapokig feküdni, ha továbbra is kell a kórház, a beteg átkerül ún krónikus ágyra. Napi 800 ft, nincs mentesség, nncs maximum. Általában azok kerülnek ide, akiknek a családja már minden pénzt ráköltött arra, hogy a szerettük jobban legyen, de mindjárt itt a vég... éber kómások, végstádiumú rákos betegek. Napi 800 ft.

Az én apukám éjjel fél egykor halt meg, és addig nem adták ki a papírjait, amíg az aznapit is ki nem fizettem...

szept. 9. 10:36
 10/13 anonim ***** válasza:
79%
Sokkal jobb volt a vizitdíj. Ebben az országban valahogy tehetsége van a politikusoknak abban, hogy mindent még rosszabbá tegyenek.
szept. 9. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!