A magyarok tudják hogy nyugati mennyivel jobban élnek az emberek?
A kontraszt félelmetes.
Arra vagyok kíváncsi hogy a többség tudatlan és elhiszi hogy itt jólét van, vagy tudják hogy utolsó leszakadt balkán ország vagyunk viszont nem tesznek semmit.
Olyan nincs, hogy a magyarok. A gondolkodó magyarok tudják,
a nagy ember imádóit a tények nem zavarják.
Etiópiában tudják hogy Európában mennyivel jobban élnek az emberek?
A kontraszt félelmetes.
Sosem voltam fideszes szavazó, világ életemben követtem a hireket, nem csak a hazait, hanem a külföldit, több forrásból aztán 10 éve elszakadt nálam a cérna, nem birta a gyomrom tovább az otthoni körülményeket és kijöttem. Sosem tartottam magam kőbunkónak, sőt a környezetem is utólag azt mondta rólam, hogy az egyik legértelmesebb voltam a kortársaim közt, aztán, mikor elöször jöttem ki Lengyelországba, majd onnan Németországba, hát én nehezen találtam a szavakat, pedig előtte is voltam külföldön, nem is keveset. Még én is elhittem, hogy otthon "jó" a megélhetés. Aztán, amikor megkaptam az első fizetésem itt, ami kb a negyede a maihoz képest... és, hogy, hogy él itt egy átlagember...
Az a gond, hogy én azt látom, hogy ma a kormány rajongó az csak a számokat látja, megnéz pár statisztikát arról, hogy kint mi mennyi, otthon, mi mennyi és abból von le következtetéseket, de nem jön ki megnézni magának, hogy a valóság az mennyire más.
6, fenéket, konkrét összehasonlitásom van 2 főre 1 hetes bevásárlásról, Magyarország, Németország közt, Németország alaphangon 15-20%-al olcsóbb volt 1 hónapja, mint 1 héttel később Magyarország.
Nagyjából ugyanazon alaptermékek, tej, kenyér, zöldség, felvágott stb...
Olcsóbb már kint Németországban nincs 27%-os alapáfa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!