Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez a hülyeség honnan ered,...

Ez a hülyeség honnan ered, hogy Magyarország Mária országa?

Figyelt kérdés
aug. 30. 17:15
 1/8 anonim ***** válasza:
36%
Az agyhalottak terjesztik egymás közt. Ne foglalkozz velük. (mifelénk sok ilyen oxigénhiányos aggyal született van)
aug. 30. 17:22
 2/8 anonim ***** válasza:
73%
Azt értem honnan ered, csak azt nem hogy ez mit jelent 2024ben.
aug. 30. 17:35
 3/8 anonim ***** válasza:
84%
Szent István király a halála előtt Szűz Máriának ajánlotta föl az országot. Sokkal később valamelyik pápa (II. János Pál, azt hiszem, de nem biztos), Máriának adományozta a Magyarok Nagyasszonya címet.
aug. 30. 17:39
 4/8 anonim ***** válasza:
52%
Töriből kapsz egy egyest, kérdező.
aug. 30. 18:09
 5/8 anonim ***** válasza:
58%
Nem ismerem ezt a Máriát. Orbán egyik rokona ? Mert úgy érthető lenne.
aug. 30. 23:44
 6/8 A kérdező kommentje:

Jézus anyjának?😅😅

aug. 31. 00:19
 7/8 anonim ***** válasza:
50%
#6: Nem tudom, létezik-e más Szűz Mária a vallási iratokban a Jézus anyján kívül. És amúgy ez miért vicces? Attól, hogy te pl. nem hiszel benne, azért nem kell kiröhögni.
aug. 31. 09:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért, mert I. István király az életéről szóló egyik legenda szerint (valószínűleg mivel fia korábban meghalt, és unokaöccse öröklésének elfogadásában nem lehetett biztos) halála előtt Szűz Mária oltalmába ajánlotta az országot. Később erre más magyar királyok is ráerősítettek.

További infók:

[link]

De ha te ateista vagy (mint én), kedves kérdező, akkor neked ez semmit sem jelent, csak történelmi-vallási érdekesség.

aug. 31. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!