Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem lehet sterilen...

Miért nem lehet sterilen vitatkozni politikáról?

Figyelt kérdés

Miért aljasodnak le az emberek? Simán lehetne egymás sértegetese és személyeskedés nélkül is vitatkozni pusztán csak árvekkel. Állítok valamit es megpróbálom minél több ervel aládúcolni hogy miért gondolom úgy. Vagy cáfolok valamit és megpróbalom cáfolattal alátámasztani hogy mert nem úgy gondolom mint a másik..

Ehelyett a leg hangosabb többség csak beszólogat egymásnak meg személyeskedik gúnyolódik, "zászló alá söpör" (azt jelenti valahová besorolja valamilyen vélt vagy valós csoportba az illetőt és kijelenti hogy akkor ezzel a téma le is van zárva nem is kell vele vitatkozni. Komolyan hányingerkeltő az egesz. Es a leg butább emberek a leg hangosabbak mindenhol.

aug. 29. 00:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz az kellene, hogy ne a potenciális ellenséget lássuk azokban, akik minimálisan is "becsmérelni" merik a jelenlegi rendszert, vagyis akik kritikát mernek megfogalmazni. Igaz ez minkét mostani táborra, valamint Magyar Péter oldalán is, bár ott talán még van esély arra, hogy ne ez változzon.

"Aki nincs velünk, az ellenünk van."

aug. 29. 02:25
 2/8 anonim ***** válasza:
38%
Mert amikor a jobbereket szembesìtik azzal, hogy nem leszel b.zi egy könyvtől, a vallàs csak egy mese, ès Oroszország indított háborút Ukrajna ellen nem fordítva, akkor széttrollkodják a diakurzust libsizéssel, b.zizással illetve konteókkal amiket sem bizonyítani, sem cáfolni nem lehet, hiszen merő feltételezéseken alapszik, amit az illető viszont axiomatikus igazságként fogad el, ezzel kizárva a vita lehetőségét.
aug. 29. 09:28
 3/8 A kérdező kommentje:

"Mert amikor a jobbereket szembesìtik azzal,"

Ettől féltem.

A butaság és primitívség nem "oldal" függő. Szerintem már önmagában tévúton jársz ha ezt hiszed.

aug. 29. 09:38
 4/8 anonim ***** válasza:
78%

#3 Bocs, de nem a baloldal szokta kètsègbevonni pl. A tudomány legitimitását. Ezek olyan alapok, amik nélkü nem lehet vitatkozni. Azzal mihez kezdesz hogy egy jobboldali azt mondja neked hogy a tudósokat a (((globalisták))) fizetik és ezért nem kell figyelembe venni több évtizednyi kutatási eredményeket? Tessék, válaszolhatsz.

Illetve hozhatsz még példát arra amikor egy baloldali így érvel egy tudományos kutatás eredménye ellen, vagy amikor a vallásra hivatkozik tekintélyelvűen, dogmatikusan.

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a jobboldaliak olyan alapfogalmakkal nincsenek tisztában, mint a neoliberális szó jelentése. Ezek nélkül megint nehéz értelmes vitát folytatni. És valahol nem az ő hibájuk hogy ezeket nem tudják, hiszen a jobboldali politikusok épp arra törekednek hogy te ezekkel ne legyél tisztában. Tudom miről beszélek, mert fiatalabb koromban én is jobboldalra húztam, csak aztán elkezdtem olvasni és gondolkodni.

aug. 29. 09:54
 5/8 A kérdező kommentje:

"Azzal mihez kezdesz hogy egy jobboldali azt mondja neked hogy a tudósokat a (((globalisták))) fizetik és ezért nem kell figyelembe venni több évtizednyi kutatási eredményeket? Tessék, válaszolhatsz."

De nem mind mondja ezt.:)

Mellesleg nagyon sok kérdésben a tudomány sincsen egységes hiberbolikus allásponton. Nimcsen minden kérdésben abszolút igazság. Egyik tanulmány ezt mutatja a másik meg másikat. Én meg rengetegszer találkozom olyan emberekkel akik nem jobboldalinak vallják magukat és mégis hatalmas sületlensegeket képesek mondani.

De mondok jobbat:)

Értelmetlen manaoság "jobb bal" oldalazni. Ez már egy teljesen idejétmúlt dolog. Nincsen értelme. Ügyekről kellene vitatkozni.

aug. 29. 10:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi az a "hiberbolikus"? Látom az neked is megy hogy értelmetlenül használj szavakat.

"Én meg rengetegszer találkozom olyan emberekkel akik nem jobboldalinak vallják magukat és mégis hatalmas sületlensegeket képesek mondani." - Én is, de ettől még amit leírtam az ma már alap a jobboldali politikában, a baloldalon nem.

"Nimcsen minden kérdésben abszolút igazság" - Szóval posztmodern vagy. Akkor minek vitatkozzunk? Mindenki higyjen a saját kis narratìvàjàban ès kèsz. A vita máris értelmetlenné vált.

"Egyik tanulmány ezt mutatja a másik meg másikat." - Igen, ezért léteznek ún. Metatanulmányok, illetve recenziók, jogos kritikák egy-egy tanulmámnyl kapcsolatban ahol pl. Rossz volt a módszertan. De ez továbbra is mind megoldható a tudományon belül, persze ez melós, helyette sokkal egyszerűbb olyan demagóg általánosításokkal élni, hogy "egyik azt mondja, màsik azt." Ilyen intellektuàlis renyhesèg mellett megint nincs èrtelme a vitának.

"Értelmetlen manaoság "jobb bal" oldalazni. Ez már egy teljesen idejétmúlt dolog. Nincsen értelme. Ügyekről kellene vitatkozni." - Na, a màsik kedvenc dumàm. Mièrt is èrtelmetlen? Mert a jobboldal èrtelmetlennè tette ezen szavak jelentèsèt? Mert ma màr a jobboldaliak nem tudnak különbsèget tenni a baloldali ès a liberàlis között? Pont az a baj hogy nem idejétmúlt ez a dolog, épp az a baj, hogy túl sokáig csináltunk úgy mintha a politika egy gyakorlati kérdés lenne értékrendek nélkül. Épp ellenkezőleg, az embereket csak az értékrendek érdeklik. De jó, legyen vita ügyek mentén. Legyen a téma mondjuk a szakszervezetek. Minden országban kimutatható, hogy minél erősebbek a szakszervezetek annál magasabbak a bérek és annál jobb a munkavállalóknak. Miért küzd akkor ellenük a jobboldal szerte a világon? Hát mert a cégeknek meg nem jó. Oldd fel az érdekellentétet centristaként. Az elmúlt pár száz évben még másnak nem sikerült.

A ":)" smileyjaidra meg már nem is reagálnék. De jól demonstrálsz még egy okot arra miért nincs normális vita. Tán mert még te sem bírod ki, hogy ne akard "triggerelni" a másikat, nem vagy kèpes ezt nem egy ostoba jàtèkként felfogni a trollkodàs évszázadában, végaő célként pedig az ellenfél felbőszítését tűzöd ki. Ami felőlem mehet, csak akkor ne játsszuk az agyunkat és sírjunk, hogy nincs "steril" vita.

Peace.

aug. 29. 10:59
 7/8 A kérdező kommentje:

Nekem alapvetően azzal van a bajom hogy alap igazságnak, mindenki álltal (vagy legalábbis a szerinted ertelmesebb csoport álltal) elfogadott ténynek tekinted azokat a kritikakat amiket megfogalmazol, de én meg azt látom hogy nem kell hozzá se bak vagy jobboodalinak lenni hogy tudománytalan zöldségeket beszéljen az ember.

A gúnyolódással szerintem nekem nincsen semmi dolgom, ez téged minősít. Ezt az "abszolút igazságokra" adott válaszodra értem. A hiberbolikus arra vonatkozott hogy ilyen válaszokra várnak vagy vágynak sok kérdésben az emberek. Én is itt olvastam onnan loptam :)

Pl "Csak azért hiszed azt hogy az orvosok sem értenek egyet mert nem tudnak mindenre hiperbolikus válaszokat adni, hanem a valóság sokkal unalmasabb és nem mindig annyira egyértelmű mi a helyes."

aug. 29. 11:09
 8/8 A kérdező kommentje:

Azért értelmetlen mert arról beszélunk ki jobb vagy baloldali ahelyett hogy konkrét dolgokról lenne szó. Emellett az ember nem egy előre legyártott csomag mint egy fogyasztási cikk. Én pl egyik dologban "bal oldali" álláspontot kéoviselek másban "jobb oldali" saját autonóm véleményem alapján. Nem vagyok hajlandó beállni egyetlen sorban sem. Simán teljesen különböző a szekértáborok felett átívelő vélemyényt alkotok akár a halálbüntetés, akár a terhességmegszakítás vagy épp a melegházasság vagy a gender kérdések vagy akár a bevándorlás kapcsán.

És tudod azt vettem észre hogy egyik pillanatban libsizbek a következőben baloldaliznak vagy jobboldaliznak vagy épp fideszeseznek engem. Magyarul egyformán utál mindenki. Teljes káosz amit együgyű buta emberek csinalnak. Ezért mondom hogy nincs értelme ezeknek a felosztásoknak mert lényegi érvelés helyett már csak ezzel kezdenek érvelni az emberek "mi és ti" mint ahogyan te is teszed.

aug. 29. 11:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!