Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Madách Imre Gimnáziumból...

A Madách Imre Gimnáziumból indulhat ki a kormányváltás ?

Figyelt kérdés

aug. 28. 17:07
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
Kiindulhat az is akár, de ugyanúgy kiindulhat az autokrácia hangsúlyos megerősítése is.
aug. 28. 17:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ott igazgatóváltás lesz.
aug. 28. 17:37
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Az nyilván nem, de az eset jól rávilágít arra, hogy a jelenlegi hatalomnak még ellenszegülni sem kell, elegendő csak ezt előre belengetni, és máris szankcionálnak. Mint a Rákosi-rendszerben. Csak akkor nyílt diktatúra volt, most meg állítólag demokrácia van.
aug. 29. 09:49
 4/7 anonim ***** válasza:
47%

3.

Érdekes rengeteg baloldali liberalista ismerősöm örömmel fogadta a telefon kitiltást

Semmi szükség rá hogy tiktokozzanak órán

aug. 29. 12:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ahhoz komoly ellenállás kéne a tanárok részéről is, hogy bármi kiindulhasson ebből a történetből. Egy rendes sztrájk pl, amelynek során nem megy be a tanári kar tanítani, amíg vissza nem kerül a pozíciójába az igazgató. És nem ártana, ha ez több iskolára átterjedne országszerte is. Akkor lehet, hogy elgondolkodnának a kedves törvényhozók, hogy valamit tenni kellene. Amíg csak a diákok mennek ki tüntetni, annak semmi hatása nem lesz, ahogy eddig se volt. Szép dolog a szolidaritás a diákok részéről, de a tanárok ebben a helyzetben szerintem csak magukon tudnak “segíteni”, csak ahhoz ugye bátorság kell, kockázatvállalás, meg persze az, hogy ne 20 tanár sztrájkoljon, hanem minimum 2000.

Itt szerintem amúgy tovább kell ellátni, mint hogy maga ez a telefonkitiltós törvény jó-e, vagy rossz-e. Azt kell észrevenni, hogy anélkül lett meghozva, hogy az érintettekkel (tanárok, igazgatók, szülők) bármiféle társadalmi egyeztetés történ volna, és amikor egy évtizedek óta pozícióban lévő igazgató jelezte, hogy ezt a törvényt működésképtelennek és értelmetlennek tartja, nem az lett a válasz, hogy oké, akkor egyezkedjünk a pedagógusokkal, hogy lehetne ebből egy hasznos, tényleg értelmes és betartható törvényt fabrikálni, hanem hogy figyelmeztetés nélkül kib*sztak egy igazgatót, mint macskát oda, ahova. Ebben akkor is látni kell a problémát, ha valaki amúgy egyetért a törvénnyel.

aug. 31. 09:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik, neked sem világos, ahogy a jobboldaliaknak általában nem: a Madáchos sztori nem a telefon kitiltásról szól. (Én magam is egyetértek vele.)

A sztori arról szól, hogy egy szeptember 1-jén életbe lépő kormányrendelet 5. §-ára hivatkozva még augusztusban véleményt formáló, és azt pedagógiai indokkal alátámasztó igazgatót még a rendelet életbe lépése előtt ellenszegülésre hivatkozva rúgnak ki. Tehát még azelőtt, hogy bármit is tett volna, és megvárták volna, hogy mi lesz a Madáchban.

Na, ez az, amit bolsevik tempónak lehet hívni.

szept. 2. 11:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Pontosan megfogalmaztad a történet lényegét, ez az amit sokan még a ballib oldalon sem értenek.

A hatalom megint erőt demonstrált, és szakmai egyeztetés, figyelmeztetés nélkül azonnal kirúgtak valakit, aki beszólt.

A sok fideszest sem értem. Nekik tetszene, ha ezt Gyurcsány csinálná? Nem? Akkor most miért tetszik?

szept. 2. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!