Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka annak, hogy a...

Mi az oka annak, hogy a fizikai munkát mindenki lenézi, csak a szellemi munkát részesítik előnyben, és, hogy kb. minden fiatal egyetemista akar lenni?

Figyelt kérdés

Ha nem lennének fizikai munkások, megnézném hogyan lenne a "szellemeseknek" tető a feje felett, áram a gépükhöz, internet a gépükön, kaja a boltban ahova vásárolni járnak, és busz amivel egyetemre járnak.

Ja, és az egyetem épülete az hogy lett, és hogyan lett benne vezetékes víz, áram, vécé? Kipattant valami doktor fejéből, mint Pallasz Athéné?

2010. nov. 2. 18:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
50%

"tuti bölcsész vagy, mert a TTK-s okostojások nincsenek ennyire elrugaszkodva a valóságtól."

Ezzel eggyetértek

2010. nov. 2. 19:43
 12/22 anonim ***** válasza:
50%

"tuti bölcsész vagy, mert a TTK-s okostojások nincsenek ennyire elrugaszkodva a valóságtól."

Ezzel egyetértek

2010. nov. 2. 19:43
 13/22 anonim ***** válasza:
91%

"Tehát egyre több szakmunkásra lesz szükség,mégha sokan nem így gondolják! / kétdiplomás mérnök vagyok,elfogadhatjátok a véleményemet/"

Akkor te minek mentél?

(én is akarok menni)

2010. nov. 2. 19:47
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek, ne általánosíts. Elutasítom, hogy az egyetemisták lusták lennének. Személy szerint én a nyáron egy építkezésen dolgoztam napi 10 órában egy másik mérnökhallgató társammal.

Amúgy pedig nem gond, hogy mindenki egyetemista akar lenni, két okból is:

Egyrészt akik elkezdik az egyetemet, egy jelentős részük nem végzi el. Így nagy eséllyel kerülnek a fizikai munkás szektorba.

Másrészt, ha el is végzik, de sz@r szakot választottak és nem tudnak elhelyezkedni, megint érvénybe lép az első pont.

Én nem nézem le a fizikai munkásokat, mert ők is hasznos részei a társadalomnak. Sok olyan szakmunkás végzettséggel végezhető munka van, amivel sokkal többet lehet keresni, mint akár egy mérnöki, orvosi diplomával. Egyedül azokat nézem le, akik a társadalmon élősködnek. Ez jelentse akár azt, hogy segélyen élnek, vagy, hogy abból élnek, hogy átverik az embereket. Teleshop, termékbemutatósok, fogyasztói csoportosok, jósok stb stb. Na ők azok, akik nem tesznek be semmit a közösbe, csak elvesznek onnan.

2010. nov. 2. 19:55
 15/22 anonim ***** válasza:
77%
Ma 19.47-nek!Nem értem a kérdest,Te minek mentél?Az első diplomat külföldön szereztem a masodikat 5 évvel lésőbb-hegesztő szakmernöki-itthon.Ez útóbbi hiányszakma,ha nem tudnád,barhol a világon megfizetik,de nem kell külfödre menned,mert itthon is!Közben adhatsz kemény pénzert a "Fejlett nyugatnak" tanácsot.
2010. nov. 2. 20:03
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

"Nem értem a kérdest,Te minek mentél?"

Mert mindig is az agyammal akartam pénzt keresni. Szeretek gondolkodni, problémát megoldani.

2010. nov. 2. 20:25
 17/22 anonim ***** válasza:
77%

"Mert lusták mint a dög. Hány mai fiatalt látsz dolgozni a földeken? Jó ha van a lakosság 2%-a."

A fiatalok nem hülyék, hogy olyan helyen dolgozzanak, ami éhbérre is kevés a mai világban. A mezőgazdaságból képtelenség megélni sajnos. Tudod mennyi fizetnek egy kiló szőlőért? 25-40 forintot. Szerinted ezért megéri dolgozni? A kereskedő meg eladja 300-400 forintért a pestieknek. Szóval nem mindig kifizetendő fizikai munkát végezni. Ez nem azt jelenti, hogy lenézzem a szakmunkásokat. Egy jó szakmunkás sokkal többet ér, mint egy büfészakos diplomás.

2010. nov. 2. 20:32
 18/22 anonim ***** válasza:
85%
20.35-nek!Szamtalan problémat oldhatsz meg,akkor is ha tanulsz,akkor is ha nem tudsz valamilyen oknál fogva,en csak azt emeltem ki,hogy a szakmnkasokra legalabb annyi szükseg van,mint a mernökökre,ezt vesd a fejedbe,mert a mernök szakmunkas hianyaban nem er semmit!Tudod mennyit keres egy minősített hegesztő a nemet hajóiparban?1.5 milliotól,haromig!!!!
2010. nov. 2. 20:39
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem lusták. Nem fektet bele annyit egy szakmunkás a saját maga életének előretolásába, mint pl. egy mérnök.

2. mérnök nélkül terv se lenne, ami alapján megcsinálhatnád a munkát.

3. Ebben a rohadt világban már nem elég egy szakmunkás végzettség ahhoz, hogy megélj belőle normálisan úgy, hogy ne kelljen minden nap a számlák miatt aggódnod.

Ha elvégzel egy egyetemet, akkor mond hogy lusta dögök vagyunk, amikor még szinte arra se jut időnk, hogy rendszeresen fürödjünk. Most is csak azért írok, mert dékáni szünetem van, és így is csináltam már abban a jó kis pihenni való szünetemben 30 A4-es oldal TÖMÖR számolást.

Ahogy a geometria tanárom is mondta. Nincs iparunk. Sza.r a mezőgazdaság. Ha nem akarsz rabszolga lenni, tanulnod kell.

2010. nov. 2. 21:49
 20/22 anonim ***** válasza:
79%

20:39

Tudod mennyit keres egy mérnök, akinek nem megy rá az egészsége a fizikai munkára külföldön (természetesen nyugaton)? Csak a Bsc-t nézve. 1 millió kezdőfizetés.

2010. nov. 2. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!