Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hataron belüli magyarok miért...

Hataron belüli magyarok miért nem kapnak 100ezres iskola kezdési támogást?

Figyelt kérdés
főleg aki raszorul nagy segitség lenne
2024. aug. 21. 15:38
 1/8 anonim ***** válasza:
18%
A munkahely adhat ilyet, az én szüleim is kaptak amikor én voltam iskolás. Utalvány, amit csak tanszerre és ruhára lehetett költeni. Hogy most mi van nem tudom, mert nincs gyerekem, de szerintem cégfüggő, hogy ki ad.
2024. aug. 21. 15:45
 2/8 anonim ***** válasza:
67%

Tudomásom szerint csak azok kapnak, akik magyar iskolába íratják a gyereküket.

Tehát a jogalkotó szándéka az volt, hogy ha dönteni kell arról, hogy magyar, vagy szlovák/román/ukrán/horvát/szerb iskolába íratja valaki a gyerekét, akkor ezzel csábítsák a magyar iskolába őket. Nyilván azért, mert aki a többségi nemzet nyelvén kijárja az alap- és középfokú iskolát, az legtöbb esetben már csak "konyhanyelvi" szinten fog magyarul beszélni, és a választékosabb gondolatait a többségi nemzet nyelvén tudja majd megfogalmazni. Így 1-2 generáció alatt beolvadnának a többségi nemzetbe.

2024. aug. 21. 15:45
 3/8 anonim ***** válasza:
70%
#2 vagyok, értelemszerűen a kérdést az ihlette, hogy külhoni magyarok kapnak ilyen támogatást, erre vonatkozott a válaszom.
2024. aug. 21. 15:46
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
@3 Oké, de a kérdező a belhoniakat kérdezte, nem a külhoniakat.
2024. aug. 21. 15:58
 5/8 anonim ***** válasza:
80%
Egy fideszes főokos azt mondta a rádióban, (Spirit Fm), hogy magyar családok, a Fidesz család támogatási rendszerének köszönhetően minden támogatást megkapnak a kormánytól. Én sem értek egyet a Fidesz határon túli politikájával, de a kifizetéseket kettős igazolványokhoz kötik. Tehát csak az kaphat, aki magyarnak vallja magát. Amit elértek vele, hogy most már a határon túliak, meg az itteniek is utálják a másikat. Lehet, hogy ez volt a cél.
2024. aug. 21. 16:02
 6/8 anonim ***** válasza:
3%
Amióta élek, mindig a határon túli magyarok voltak irreális mértékben támogatva, 40 éves vagyok, fityisz mióta is van?
2024. aug. 21. 16:14
 7/8 anonim ***** válasza:
22%

Ahogy az 1-es írja: itthon is van iskolakezdési támogatás, valószínűleg munkahely függő.

Államigazgatásban dolgozom, itt jött köremail, hogy a vonatkozó közig. jogszabály alapján a havi minimálbér bruttó összegének 45%-a, azaz gyerekenként bruttó 120.060 Ft összeg jár.

Engem ugyan nem érint, mert nincs gyerekem, de inkább rászorultsági alapon adnám ezt, nem aszerint hogy épp hol dolgozik a gyerek szülője és azzal sem feltétlenül értek egyet, hogy ugyanannyit - vagy gyerekszám szerint még többet is - kap a főosztályvezető, meg a minimálbéres is, akinek mondjuk lehet, hogy csak egy gyereke van, de nehezebb eltartania.

2024. aug. 21. 16:33
 8/8 anonim ***** válasza:
57%

Arra már nem futja.

Meg hogyan nézne má'n ki, hogy Viktorta miatt a társadalom azt pofázza folyamatosan, hogy "Munkaalapú társadalom", de azért egy kis alamizsnáért kuncsorogni?

2024. aug. 21. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!