Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most jobb az ország helyzete...

Most jobb az ország helyzete mint 2009be?

Figyelt kérdés
Foszaladozó egézség ügy, máv, kinai hitelek, költségvetési hiány...
2024. aug. 20. 08:50
 1/9 anonim ***** válasza:
5%

Az emberek jobban élnek.

Több a munkalehetőség.

Akik akkortájt diplomáztak ,küszködtek a munkaerőpiacon.Unokatestvérem akkor lett közgazdász, mindig emlegeti, hogy milyen nehéz volt akkoriban.

Akik most diplomáznak 3-4 hónapon belül elhelyezkednek.

2024. aug. 20. 08:55
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Ne hazudj!

Amúgy kozgaz diplomával ma is nehezebb elhelyezkedni mint egy mérnökivel...

2024. aug. 20. 08:57
 3/9 anonim ***** válasza:
6%

2.

De akkoribab sokkal nehezebb volt.

A pénzüggyel könnyű, de azt nehezebb elvégezni.

A profession akkoriban pangott.A linkedin nem volt ismert.

2024. aug. 20. 09:02
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

1#

Nekem viszont nem sikerült boldogulni, ahol laktam. Mindenhol szánalmas béreket kínáltak. Ezért kijöttem nyugatra, sokkal kellemesebb itt a légkör, na meg a fizetésekröl ne is beszéljünk. Az árak meg... Szinte már Minden olcsóbb.

2024. aug. 20. 09:04
 5/9 anonim ***** válasza:
89%
Nem, minden szempontból rosszabb most
2024. aug. 20. 09:12
 6/9 anonim ***** válasza:

Kínai hiteleket leszámítva minden ugyanilyen volt akkor is az általad felsoroltak közül :D Az egészségügyet telibe sz@rta mindenki a fidesz hatalomátvétel előtt is, a helyzet azóta se változott. MÁV?? Jaaaj.... volt az valaha jó? Költségvetési hiány? 2008-2009 környékén gazdasági világválság volt, ugyanúgy egekben volt az államadósság, mint most.

Elég nehéz megítélni, hogy jobb vagy rosszabb az ország helyzete jelenleg, mint 2009ben. A szubjektív vélemények nem sokat számítanak, eltelt 15 év azóta, ennyi idő alatt egy ember rengeteget változik, ezzel együtt nyilván az élethelyzete is. Ha pedig objektív módon szeretnénk meghatározni, hogy jobb-e most, ahhoz rengeteg szempontot figyelembe véve kellene kielemeznünk sok-sok adatot, statisztikát, amik sokszor nem feltétlen fedik a valóságot. Legyünk őszinték, ki az, aki fejből tudja, hogy mennyit változott a reál bér 2009 óta? Elnézést... ki az, aki tudja mit jelent a reál bér? :D :D Az ingatlanok reál értéke mennyit növekedett? A valós foglalkoztatottak számával mi a helyzet? Valós alatt azt értem, aki normális munkaviszonyban dolgozik, nem pedig közfoglalkoztatottként, aki bár statisztika szerint ugyanúgy nem munkanélküli, ellenben csupán a minimálbér felét kapja jövedelemként, tehát tekinthetjük statisztika javító munkanélkülinek akit még éhbérnek sem nevezhető alamizsnával alkalmaznak. Nemcsak utcát söpörni....

2024. aug. 20. 09:46
 7/9 anonim ***** válasza:
1%

Szerintem jobb, de messze nem olyan jó, mint lehetne. Magyarország önmagához képest javult 2009 óta, de más országokkal összehasonlítva le van maradva.

Valahogy akik utánunk léptek az unióban vagy velünk egyszerre elhúztak mellőlünk. Lehet jobban használták fel az uniós pénzeket? Nem tudom hisz én csak egy átlag Jóska vagyok.

2024. aug. 20. 09:59
 8/9 anonim ***** válasza:
10%
7) mit javult 2009 óta konkrétan?az árak meghaladják a nyugati szintet.a fizetések pedig: [link]
2024. aug. 20. 10:25
 9/9 anonim ***** válasza:
50%

Attól függ, kinek mi a fontosabb.

Ami javult:

-könnyebb munkát találni, kevesebb a munkanélküli, akkoriban 1000 ember, köztük 100 diplomás jelentkezett egy kukás állásra

-nyitottabbak a határok, könnyebb és olcsóbb utazni, vízummentesség az USA-ba, szabadabb munkavállalás az EU-ban

-könnyebb megélni a fizetésekből, a rezsicsökkentés nominálisan (tehát nem a fizetésekhez képest!) a legolcsóbb árakat biztosítja lakossági fogyasztóknak a limit alatt az EU-ban (Gáz: 100 ft/m3, villany: 37/Kwh, ha nem értesz egyet, írd le hol olcsóbb NOMINÁLISAN, azaz nem a fizetésekhez képest az EU-ban!)

Ami romlott:

-A demokrácia állapota: az állampolgári jogok érvényesítését állandóan korlátozzák, kismillió vészhelyzet, passzív ellenzék, fásult választópolgárok

-A megélhetés, bár magunkhoz képest javult, relatíve visszaestünk másokhoz képest, ergo náluk többet javult: a Románok pl. felzárkóztak hozzánk, mi a Bolgárokhoz zárkóztunk le, a Horvátok, Szlovákok lehagytak (Gyurcsány idején szokták mondani, hogy a Szlovákok lehagytak, valójában akkor még csak felzárkóztak hozzánk)

-Jövőbeli kilátások: 2009-ben még lehetett hinni abban, hogy reformokkal javítható Magyarország helyzete, most nem igazán látszik, mi állíthatja meg pl. az inflációt, vagy mi lesz a gazdasági húzóágazat valaha is

2024. aug. 20. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!