Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A RTL-t is megvette a fidesz?

A RTL-t is megvette a fidesz?

Figyelt kérdés
[link]

aug. 15. 05:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%

Totál hülyeség. Nézd, ha úgy vagy vele, hogy az origónak akkor sem kell hinni, ha kérdez, akkor a média1 az pontosan ugyanaz, mint az origó, csak a túloldalról. Nem csak a kormányközeli média között találni olyat, ami sci-fi gyártással foglalkozik. Ahogy előttem írták az RTL tulajdonosa nem az, akit csak úgy fellehet vásárolni, Ő vásárolhatna fel kb. mindent, ha volna benne szándék. Ugyanakkor függetlenséget ne említsünk olyan média esetében, ami nem magyar kézben van, azt valahogy soha nem vizsgálja senki sem, hogy a külföldi kézben lévő médiára bír-e befolyással az anyaországban lévő politikai pártok valamelyike is. Sőt egyáltalán ne említsünk, mert független nem tud lenni egy hírközléssel is foglalkozó média. Mi magunk sem tudunk függetlenek lenni, hisz álláspontja mindenkinek van (jobb esetben) a dolgoknak pedig nyilvánvalóan mindig azt a végét fogjuk meg, ami a saját álláspontunkat igazolja, így egy híradó sem tud független lenni.

Ezt lehet nézni úgy is, hogy az állítólag kormányközeli 4IG kénytelen volt lefeküdni az RTL-nek és megállapodni vele a műsorterjesztésről, ugyanis elképzelhetetlen, hogy az RTL nem elérhető az általuk megvásárolt szolgáltatóknál. Magyarul az RTL-re igencsak nagy az igény. A 4IG tulajdonában egyébként nem csak a Digi, a MindigTV és a Vodafone van, hanem pár héttel ezelőtt megvásárolták a Direct One-t is, pontosabban annak ügyfeleit. Ez a megállapodás a gyakorlatban annyit tesz, hogy ennél a 4 szolgáltatónál biztos, hogy a kínálatban marad az RTL csatorna, az RTL a megállapodásnak köszönhetően több bevételhez fog jutni, ha a szolgáltatók hozzáfűzik a csomagjaikhoz az RTL+ szolgáltatást és további 4 RTL-es csatornát vesznek fel a kínálatba, ami minden egyes előfizető után plusz bevételt jelent, tehát egy szolgáltató a csatorna sugárzásáért cserébe úgy fizet, hogy minden előfizetője után X összeget fizet a csatorna tulajdonosának. Az RTL-nek bevett szokása az árukapcsolás, értsd ez megfigyelhető náluk, hogy pl. 1 csatornát nem tudsz venni tőlük, akkor adnak 1 csatornát, ha megveszed még a többi 2-3-at is, sőt akár akkor adják el valamelyik csatornájukat, ha a streaming szolgáltatásukat is továbbítják az ügyfelek számára, így, hogy gyak. úgy egyezett meg, hogy minden RTL-es csatornát és szolgáltatást felvesznek a kínálatba, ez egy egyértelmű RTL-es győzelem inkább. Tulajdonképpen ebből az egészből pusztán annyi a hír számunkra (ami egyébként nincs leírva, pedig egyértelműen ez következik belőle), hogy a 4IG tulajdonában lévő szolgáltatóknál a díjcsomagok jól láthatóan növekedni fognak, hisz ezt ki kell termelni valahogy. Telekom felvásárlásának azonban egyelőre nincs realitása. Annak viszont akár van, hogy a Telekom a műholdas szolgáltatását eladja a 4IG-nek, ugyanis a Digi az Amos műholdra fog költözni, és így, hogy a Direct one-t is sikerült megvenni, valószínűleg a Direct one is. Az Amos műholdon szolgáltat a Telekom is, és a műholdas szolgáltatás a Telekomnak már csak nyűg, régóta nem is lehet új előfizetést kötni rá. Úgyhogy a következő hír majd ez lesz, hogy már a Telekomot is megveszi a 4IG, és abból ennyi lesz csak igaz, hogy a maroknyi műholdas előfizetőit vásárolta csupán meg. :)

aug. 15. 08:44
 12/18 anonim ***** válasza:
52%
Majd ha az RTL híradó bemondja na akkor majd elhiszem.
aug. 15. 08:50
 13/18 anonim ***** válasza:
Szerintem még nem, bár azt elhiszem, hogy nekik minden hírpotálnál van ma befolyásuk.
aug. 15. 16:34
 14/18 anonim válasza:
100%

Az rtl.hu nem egy sikersztori az RTL életében és mivel piaci alapon működő vállalkozásról beszélünk, természetes, hogy ami nem megy, abba nem tesznek tovább pénzt. Az rtl.hu NEM az RTL hiradója, hanem egy saját hírportál akart lenni. Ráadásul tényleg úgy van, hogy egy annyira erős befektetői csoport áll mögötte, hogy ahhoz a NER édeskevés, főleg most, hogy üres az államkassza.

Valószínűleg ez egy jó bolt volt mindkét félnek, az RTL plusz előfizetőkhöz jut el vele, a 4IG révén pedig a NER is jut némi bevételhez a BL meccsekből.

Viszont mint minden esetben, itt is érdemes tudatos médiafogyasztóként viselkedni és figyelni, hogy esetleg változik-e az RTL magyar kormányhoz való viszonya leginkább a Híradóban. Jó példa volt erre, mikor a reklámadóval fenyegetett a kormány, az RTL a Híradóban többször támadta a kormányt az átlagnál, de miután a kormány kénytelen volt visszavonulót fújni, pontosabban 0 százalékra csökkenteni az adót, azután az RTL Híradó is visszavett. Nem lett kormánypárti, de érezhető volt a változás.

aug. 15. 18:03
 15/18 anonim ***** válasza:

"Ugyanakkor függetlenséget ne említsünk olyan média esetében, ami nem magyar kézben van, azt valahogy soha nem vizsgálja senki sem, hogy a külföldi kézben lévő médiára bír-e befolyással az anyaországban lévő politikai pártok valamelyike is."

Merem feltételezni ezzel nem értett egyet a többség. Tessék akkor vizsgálni a 90-es évek elejét, miként uralta a magyar sajtót és médiát egy német "cég" és foglalkoztatott kommunistákat, és azt is, hogy segítette elő ezáltal az MDF bukását, hogy erősítette, támogatta azokat a kommunistákat, akik egy csapásra hirtelen 180 fokot vettek az un. rendszerváltás után és lettek hirtelen kapitalisták és demokraták. Tartott ez egészen 2010-ig, amikor is visszanyalt a fagyi és pontosan ugyanazt kapták vissza, amit adtak, pontosan úgy bánt el velük a Fidesz, ahogy viselkedtek Ők korábban. Persze ezt lehet úgy látni, hogy akkor a Fidesz kommunista módszereket alkalmaz, ahhoz nyúlt, hisz a kommunisták akik kabátot cseréltek, pontosan így uralták a médiát a 90-es évektől egészen 2010-ig, ahogy most a Fidesz igyekszik, (ugyan távol van még attól, de igyekszik) és ezen nem nagyon tudnék mit vitatni. Ugye gyakran és szívesen posztkomcsizzák a Fideszt azok, akik a Fideszt kritizálják és leszeretnék váltani, és többek között ez ott van a mellékelt ábrák között, hogy pl. ezért posztkomcsi a Fidesz, és hát tulajdonképpen mint szemléltető ábra elsőre abszolút jó és helyes, csak hogy én meg azért tudok ettől eltekinteni, mert bosszúálló típus vagyok. Akinek magától a módszertől van erős hányingere, annak tök jogosan van hányingere a Fidesztől emiatt a módszer miatt. Én ezzel egyrészt úgy vagyok, hogy lehet barbárság, de én a szemet szemért módszert bizonyos esetekben támogatni tudom, ez egy ilyen eset, azt viszont el tudom fogadni, ha más nem, ha más ezzel baromira nem ért egyet és veszélyt is lát ebben, mert van benne veszély, nyilvánvalóan. Másrészt pedig úgy vagyok ezzel, hogy nem vagyok idealista, elfogadom, hogy két állapot létezhet csak, vagy uralsz vagy uralnak, de sokakkal ellentétben és ezek a sokak azért többnyire (szerintem) a Fidesz támogatói körében vannak, én nem nézem le azokat, akik ezt nem fogadják el, kik küzdenek ez ellen.

aug. 16. 14:18
 16/18 Senior Séf ***** válasza:
100%
Tisztán látni, merre megy az ország.
aug. 16. 15:49
 17/18 anonim ***** válasza:
Hajrá fidesz, hajrá magyarok!
aug. 16. 18:02
 18/18 anonim ***** válasza:
Igen, megvette.
aug. 16. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!