Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A szegènyek miért hiszik azt,...

A szegènyek miért hiszik azt, hogy a szegènységük független a gazdagok gazdagságától?

Figyelt kérdés
Mindig azt mondogatják nekem, hogy nekik attól nem lenne jobb, ha a gazdagoknak kevesebb penzük lenne. Pedig de, jobb lenne nekik. Egyrészt mert annak a pènznek egy jelentős részét megkapnák őt. Például egy munkahelyen a keveset keresőknek több jutna, ha a sokat keresőknek kevesebbet adnának. Másrészt egy csomó dolog árát a gazdagok viszik fel, ami ezáltal megfizethetetlenné válik sokaknak. Például egy lakás is olcsóbb lenne, ha nem lenne olyan sok ember, aki hajlandó kiadni 40 milliót egy kis panellakásért.
2024. aug. 8. 09:02
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Nem, ennél jóval többet tettem, csak ha leírnám, úgyis azt reagálnád rá, hogy hazudok, ezért inkább megkímélem magam ettől.

2024. aug. 8. 09:59
 12/28 anonim ***** válasza:
40%
Akkor meg ha megvannak a saját fórumaid erre, akkor nem értem hogy miért nem ott küzdsz a társadalmi igazságtalanságok ellen, és miért egy anonim fórumon nyekeregsz.
2024. aug. 8. 10:06
 13/28 anonim ***** válasza:

"Pedig de, jobb lenne nekik"

Ööö... nem, nem lenne jobb.

"keveset keresőknek több jutna, ha a sokat keresőknek kevesebbet adnának"

Nem, ugyanúgy nem kapnának többet.

2024. aug. 8. 10:10
 14/28 A kérdező kommentje:
Nem tudom ezt hogy hoztad ki. Abból, hogy sokat tettem másokért az következik, hogy megvannak a saját fórumaim erre?
2024. aug. 8. 10:10
 15/28 A kérdező kommentje:

Neked az az érvelés, hogy leírod az állításaim ellenkezőjét?

2024. aug. 8. 10:11
 16/28 anonim ***** válasza:
76%
Azért a panelos sztorihoz tegyük hozzá, a kérdező lenne leginkább felháborodva, hogy az általa megengedhető panelban a teljes Rikárdó família költözne a feje fölé, mert ők is megengedhetik magunkank :D
2024. aug. 8. 10:11
 17/28 A kérdező kommentje:
Na, a rasszista válaszolók is megjelentek a kapitalistapárti oldalon.
2024. aug. 8. 10:26
 18/28 anonim ***** válasza:
44%

Azért nem minden gazdag gonosz kizsákmányoló és nem minden szegény ártatlan. Sokan saját hibájuk, lustaságuk miatt szegények.

Teljesen igazságtalan lenne, ha egy egyébként nem vagyonos családból származó, de szorgalmas és keményen dolgozó ember, nehezen megkeresett pénzét odaadják a semmirekellő, lusta munkakerülőnek.

2024. aug. 8. 10:33
 19/28 anonim ***** válasza:
Mert ostobák mint a tök.
2024. aug. 8. 11:26
 20/28 árokpart ***** válasza:
41%
Kérdező! Aki többet keres a munkahelyen az nyílván többet tanult, jobban dolgozik az életében több áldozatot hozott fiatalkorában, hogy felnőttkorában jobban éljen. Pl. Lehet, hogy egy szigorú bentlakásos iskolában ment el a fiatalkora ahol minőségi oktatást kapott amíg más az idő alatt Disco-ba járt, Anyu meg Apu jó otthoni főztjét ette, saját ágyában illetos paplanban aludt, Anyu ébresztette a kakaójával vagy a teával, hogy lassan el kellene indulni a suliba, míg a másik bentlakásos diákot a nevelők ébresztették mint a katonaságnál ősztől, egészen a nyári szünetig, a rövid téli szünetet leszámítva. Akkor aki ezeket végigcsinálta és lényegében elment a fiatalkora attól ugyan miért kellene sajnálni a jobb fizetést és miért kellene ugyanannyit adni neki mint aki ezt nem csinálta végig, hanem otthon a szülőkkel kényelmes életet élt? Fejtsed ki nekem légyszíves!
2024. aug. 8. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!