Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi bért adnál egy tíz éve...

Mennyi bért adnál egy tíz éve pályán lévő középiskolai tanárnak? ( a jelenlegi bérviszonyok közt)

Figyelt kérdés

júl. 16. 19:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
25%
Ja persze egy tanár már keressen annyit mint egy mérnök ahova aztán tényleg ész kell... Egy általános és középiskolai tanárnak elég nettó 300 bőven, semmi felelősségük...
júl. 16. 21:51
 12/18 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
27%
A diplomás átlagbér bruttó egymillió felett van, ennyi jár egy tanárnak is.
júl. 16. 21:52
 13/18 anonim ***** válasza:
35%

Akkor fizesd ki nekik te 12es....

Jaa és az 50 és több nap szabiról nem is beszéltem...

júl. 16. 21:54
 14/18 anonim ***** válasza:
49%
#13 Én már kifizettem, meg te is, csak a Fidesz reptérre meg Vodafonre költötte ehelyett.
júl. 16. 22:02
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

7@ "Attól is függ, mit tanit. Egy magyar tanárnak minimálbért, egy természettudományos tanárnak magasat."

Azért ebben van ráció. Mesélni mindenki tud. Ha megkérdezek bármiről egy magyarost a könyvből kikeresi a választ, amit egy diák is tud. De elmagyarázni egy rezgőkört nem lehet csak, ha értesz hozzá

júl. 16. 23:12
 16/18 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a teljesítményalapú bért itt nehezen lehet megállapítani. Én tanítottam: no most nálunk ez úgy nézett volna ki, ha a vezetőn múlna a teljesítmény értékelés, hogy az igazgatónő a néhány "barátnőjének", akikkel már 30 éve együtt dolgozik jó sok bért ajánlana, pedig olyan "színvonalon" tanították a szaktárgyukat, ahogy 40 éve megtanulták a tanítóképzőn. Azóta semmi fejlődés, se módszerben, se szaktudományos szinten. És persze kibulizták maguknak a problémamentes osztályokat, ahol bőven elég az a pedagógiai teljesítmény, hogy órán 45 percig felváltva olvastatnak velük a tankönyvből, mert igazából bárhogy tanulnak maguktól. Míg a pályakezdő fiatal megkapta a legproblémásabb osztályokat, amit senki nem szeretne vállalni. Ő persze szar tanár, mert a szarból tapasztalat nélkül nem tud várat építeni.

Én sokkal nagyobb teljesítménynek tartom, ha egy gyengébb iskolában embert farag a tanár az egyébként lecsúszott tanulókból (ez az igazi pedagógia), minthogy a Fazekasban kvázi szinten tartja az okos, elit gyerekeket és sorra nyeri velük a versenyeket.

Iszonyat belterjes, nyalizós tud lenni egy tanári kar belülről. Sem az nem mutatja egy pedagógus valódi teljesítményét, hogy az igazgató mit mond róla, se az,hogy mennyi versenyt nyer az osztályával. A tanulók véleménye sem feltétlen mérvadó, mert sokan azt a tanárt fogják jobban szeretni, aki alig követel tőlük.

júl. 17. 08:11
 17/18 anonim ***** válasza:
#15 Én a rezgőkör mozgásának magyarázatát is felolvasom a könyvből. 😁
júl. 17. 13:19
 18/18 anonim ***** válasza:
17# De ha csak egy kicsit eltér a feladat a könyvben levő elrendezéstől nézel, mint boci az újkapura. Erről beszélek....azt érteni kell. József Attila irodalmát bemagolja az ember
júl. 17. 14:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!