Ha legalább egy olyan fideszes van, aki nem álkeresztény, akkor nem lehet azt mondani, hogy az összes fideszes álkeresztény.
Továbbá nem nekünk, hanem Istennek van joga megítélni azt, hogy ki mennyire jó keresztény.
2, akit megkereszteltek az álltalába véve, babakorában lett megkeresztelve. És az égvilágon, senki sem kérdezte meg tőle, hogy akarja, hogy ráerőltessenek egy olyan vallási dogmát, amiben vagy, hisz, vagy nem, vagy akarja, vagy nem...
Én a 18 év alatti keresztelést nem is engedném.
A kérdésre válaszolván, meg, nekik teljesen mindegy, hogy mi az a kommunikáció, amit tolnak. Ha a liberális dogmák lennének az átlaghlyének szimpatikusak és azzal tudnának hatalmon maradni, akkor azt tolnák.
Egyébként, meg az országnak bizonyitványa van róla, hogy semennyire sem vagyunk keresztény ország, ezt megerősitette a népszámlálás, az üresen tátongó templomok száma és az egyre fogyó egyházközösségek is.
Ez egy eleve rosszul feltett kérdések...
Ugyanis az aki azt gondolja, hogy a Fidesz szavazók úgymond általában véve keresztények, hülyeséget gondol.
Rengeteg abszolút nem hívő ember Fidesz szavazó, rengeteg ilyet ismerek. Ahhoz, hogy Fidesz szavazó legyen valaki, nem kötelező kereszténynek lenni!
Természetesen, főleg az idősebbek között sok keresztény is van, de hagyjunk meg nekik a jogot, hogy úgy és abban higgyenek, amiben akarnak. Őket pedig butaság álkereszténynek titulálni.
#3 Én is "babakoromban" lettem megkeresztelve és akkor azt viselem? Hol? Hátamon? Lehet. Arra nem látok rá...
Halálosan mindegy, hogy valaki megvan keresztelve vagy sem, ha tartja a keresztény vallást, akkor keresztény, ha nem, akkor attól nem lesz az, hogy egyszer szenteltvizet öntöttek a fejére. :)
Én megvagyok keresztelve, elsőáldozó és bérmálkozó is voltam, de nem tartom a vallást, nem járok templomba, nem szokásom a napi ima, az ételért való hála Istennek meg ilyen és ehhez hasonló dolgok.
Ezt drámázásnak érzem. Nem egyedi, hallottam ezt már másoktól is, többnyire pogányoktól és mivel 16-20 éves korom körül a zenének köszönhetően gyakran voltam egy társaságban ateistákkal és hát mondjuk úgy, hogy egyéb szerzetekkel (black-, death metal, stb.), tőlük is hallottam ezt, na ott meg azoktól, akik megvoltak keresztelve :D, szóval a pogányoknak és a keresztvizen gyerekként átesett, ma éppen hörimörit hallgató, az iskolapadra unalmukban fordított pentagrammát véső ifjúságnak mondanám, hogy az, hogy megkereszteltek nem jár teherrel, nincs súlya, nem érzed, rád sincs írva, így nem köztudott, hacsak el nem mondod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!