Nem lenne jobb, ha a jobboldali-konzervatív Magyar Péter és Tisza Párt helyett egy brit Munkáspárt kaliberű baloldali párttal próbálnánk leváltani a Fideszt?
3,
Hát, a brexit pl neoliberális szemmel egy őrültség volt, aztán mégis beleálltak.
Köszönöm a kérdést, magm sem tudtam ilyen jól megfogalmazni, mit nem értek.
Egy társadalmi szerkezete, sérülékenysége, megosztottága, szegénysége miatt alapvetően kommunisztikus berendezkedésre predesztinált országban miért nem alakulnak ki a szegénység, a megalaztatások ellen valamiféle rendszerszerű ellenhatást követelő eszmék.
Magyaroszágon 1989 táján döntöttek egy társadalmi méretű triázs mellett: a legsebezhetőbb rétegeket feláldozták, hagyták pusztulni, a maradékból meg létrehotak egy elmondásuk szerint ,,civil'' társadalmat. Bár már az eredeti terv is udorító volt, (akkor jöttek létre a végelgesen leszakaadt rétegek, hajléktalanság, nomornegyedek, cigányság talajvesztése), de a maradék rétegek közt sem sikerült valós társadalmat létrehozniuk, az emberek félősek, passzivak, behuzódóak lettek. Sajnos ezek a folyamatok már a 80-as évek végén megindultak, előtte meg másféle hibák voltak.
A Brexit meg másféle meglepetést okozott nekem. Nem értettem, miért nem kukázzák egyszerűen. A libertariánus eszmék amúgy nem az én asztalom, nem vagyok rajongójuk, de véletlenül épp a brexitből való kihátráláshoz jó érv lehetett volna. ,,Az államnak nincs pénze'', ,,nincs ingyenebéd'': ezeket ugyan eltorzítva a neoliberalizmus is átvette, vissza is élt velük, de ha szó szerint vesszük őket, akkor az állam simán eltolhatta volna magtól a brexitet azáltal, hogy előre elkéri a brexitet megszavazó ,,néptől'' az ahhoz szükséges összeget. Sokszor elképzeltem lelki szeme elé, hogy ha úgy értelmezik a demokráciát, ahogy a XXI. száadban kellene, akkor mondhatták volna, hogy a ,,nép'' tegye előre letétbe a brexithez szükséges összeget, és létre is hoznak egy nyilvános számlaszámot, tessék ide lehet befizetni.
Két hétig hirdetik nyilvánosan a fizetési lehetőséget, utána nyilvánosan felolvassák, mennyi a befolyt összeg, (nyilván incifinci lett volna), ekkor meg ,,sajnálkozva'' kijelentik a ,,népnek'', hogy ,,hát úgy látszik gyerekek, ti mégsem akarjátok ezt ennyire, de hát sebaj, nem erőszak a disznótor.'', majd rögöhgve lesöprik az egész brexitet az asztalról.
Családi tanácsban is lehet mondani, utazzunk hawaiira, de ha az aki erőlteti a javaslatot úgyanakkor nem tudja letétbe tenni az összeget, vagy legalább a rá eső részt felelősségének arányában, akkor afölött egyszerűen átlépnek a családtagok, és ez természetes is.
MP is nagyon rossz és egy Brit Munkáspárthoz hasonló párt is nagyon rossz lenne. Egyébként a Mi Hazánkra hasonlíthat az a párt, csak a Mi Hazánk inkább Centrista - Mérsékelt Jobbos párt.
Ebben az országban már egy LMP, 2RK vagy MKKP kellene, hogy hatalomra jusson. Utóbbit mondjuk nem veszik sokan komolyan, pedig komolyak ők csak néha szeretnek poénkodni.
Mkkp a legcsicskàbb pàrt... persze h nem veszik õket komolyan. Sokat segìtettek a fidesznek amikor elkezdtek beleàllni a fideszbe a migrànspolitika miatt. Tessèk màr tudomásul venni h az orszàg 70% nem akar migriket és ha ez ìgy van akkor ne tàmadjuk a fideszt emiatt mert csak adjuk alàjuk a lovat!
Plisz 22ben is miattuk lett fidesz 2/3, mert egyèni körzetekben is indultak, pedig tudták h legtöbb helyen esèlytelenek. Lista még indokolt volt.
Simàn nyert volna mzp még 3 egyènit ha õk nem indulnak egyèniben csak pàr helyen (pl Budapesten indulhattak volna mert ott ùgyis gyenge a fidesz, de Borsod 2 ben semmi értelme nem volt az indulàsuknak. Persze értem èm h kell a della...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!