Az amerikai nagykövetségen miért van akkora fluktuáció?
Szoktam nézegetni a professiont, nálam a szűrő alapból úgy van beállítva,hogy a hirdetés tartalmazza a fizetést is.
Az amerikai nagykövetséget mindig feldobja.Állandóan keresnek oda sofőrt, karbantartót, HR-est, beszerzőt, technikusokat.
De, állandóan hirdetnek, úgy pörög a profesion fiókjuk, mint valami SSC-nek vagy gyártó vállalatnak.
Viszont egy gyár, ssc folyamatosan bővülhet, a nagykövetség meg csak egy hivatal.
Valami nagyon nagy gáz lehet ott.
Eleve furcsa,hogy a professionon hirdetnek.Más nagykövetség nem keres ott embert, sőt a többségük egyáltalán nem keres embereket.
A másik meg,hogy állandó jelleggel és gyakran ugyanazok a munkakörök.
Mondjuk, fizetésben, budapesti szinthez képest, gyengén fizetnek.
Kíváncsivá tettél, hát ránéztem a dologra.
Valóban csak a brazil, a marokkói a kóreai és az amerikai nagykövetség hirdet most. A legtöbb pozíciót az USA
Vélhetően az átlagos magyar munkamorálnál többre van szükség. Meg néhol az átlagos nyelvtudásnál is. És nem valami nagyvonalú az USA a slapajokkal.
Sofőrként évi bruttó 5 milla, az nem valami bőkezű juttatás.
Amúgy szerinted hol kellene munkaerőt keresniük olyan munkahelyekre, amit nem a saját állampolgáraival tölt be egy nagykövetség?
2#
Én abban a hitben éltem,hogy a nagykövetségeken egyfajta "kegy" dolgozni és tódulnak befele a jelentkezők, mert olyan jók a körülmények, magasak a fizetések.
Viszont, az amerikai példából is látszik,hogy azok a fizetések Budapesten igencsak gyengének számítanak.
Maximum némelyik vidéki régióban elmennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!