Hogy képes a FIDESZ ennyi év hazugság, korrupció, pedofilbújtatá, hanyatló gazdaság és megszűnő egészségügy meg oktatás mellett is 44%-ot elérni?
13-as: vidéki mami vagyok egyébként. De nem nézek-hallgatok propagandát. A saját fejem után próbálok menni.
Sőt, ha ismeretlen szám hív (ritkán), nem veszem fel a telefont.
Érdekes módon eddig csak középkorú férfitől hallottam, hogy Fidesz-hívő. Vidéki mamiktól kevésbé.
Erről a zemberek tehetnek, de nagyon.
Kimész az utcára, szinte mindenki szidja "ezeket", a választás napján meg rengetegen mintha szenilisek lennének: megy az X a regnálókra. Utána meg? Meg a hazudozás ismét, hogy:
"Én? Én nem szavaztam rájuk".
#14 15:06
Ez a "vidéki mami" inkább egyfajta általánosítás a megvezetett emberekre.
Én is ismerek olyan nyugdíjast, aki látja, hogy a jelenlegi vezetés mit csinál és nem tapsol nekik... és olyat is, aki "benyalja" a TV-ben látottakat és fújja a Fidesz-nótát.
Van némi pszichológia is benne, mert bár sokan látják, hogy nem jó a helyzet, meggyőzik magukat azzal, hogy a másik mennyire rosszabb lenne vagy mennyire rosszabb volt korábban valamilyen logika mentén, csak a saját választásuk maradjon igaz... de meg van magyarázva.
...és persze lehet, hogy a "vidéki mamik" egy jelentős része éppen a kis létszámú falukba mindig választások előtt papíron betelepített szavazókört jelenti, akikkel már sokadjára csal el helységeket a regnáló kormány.
Nem annyira fekete és fehér a helyzet, sokan és sokféleképpen vannak "megfelelő irányba" állítva.
Az meg egy másik jelentős probléma, hogy 44%-kal is 2/3-od tudnának szerezni. Tehát, ha 44%-ból 66.6666% fölött lesz hirtelen az eredményük, akkor miről is beszélünk a választási eredmények kapcsán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!