Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mikor nyílik...

Magyarországon mikor nyílik ki az emberek szeme hogy Sz*R a fizetésünk és lázadni kellene?

Figyelt kérdés
2024. jún. 28. 10:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

"Mondok néhány példát...

Autószerelőm, fodrászom minimum havi nettó 5-600 ezer.

Klímás egyéni vállalkozó, házszigetelő, villanyszerelő nettó 700 körül.

Én államigazgatásban alsó szinten vezető vagyok"

Csupa-csupa vállalkozót mondtál és magadat, mind vezetőpozíciód elfoglaló személy. Egy percig nem gondolom, hogy ne lenne igazad ezekben az esetekben (bár muszáj feltételeznem, hogy Budapesten, vagy más megyeszékhelyen vannak ezek, ahol van állandó, nagyszámú kereslet), de ez nem reprezentatív minta. Én is, szinte pályakezdőként megkerestem az országos átlagbért, de nekem meg pont olyan az ismerősi köröm, hogy az egyiknek minimálbérből kell felnevelnie egyszem fiát, a másiknak három műszakban kell dolgozni, hogy értelmesen kijöjjön a pénzéből, a harmadik világéletében pénztáros volt, akik nem feltétlenül keresnek sokat stb. Belegondolni abba, hogy néhány szakmával már pályakezdőként is képes az ember jócskán a medián fölött keresni, az egészen szürreális.

2024. jún. 28. 11:20
 12/20 anonim ***** válasza:
35%
Majd ha egy osztrák vagy egy német, ha nem is többet, de annyit megkeres mint én, kimegyek lázadni.
2024. jún. 28. 11:29
 13/20 anonim ***** válasza:
37%
A rendszerváltás óta nem voltak sem különösebb alacsonyabbak, sem különösebben magasak a bérek, mint most. Voltak időszakok, amikor azért hosszabb távon is alacsonyabbak voltak a bérek, és ez a Gyurcsány-korszak vége felé teheté. Illetve 2022-ben és 2023-ban volt egy mélyrepülés, amikor hatalmasra nőtt az infláció, és a reálbérek értéke is jelentősen visszaesett. De a mélyrepülést áthidaltuk, és most már viszonylag alacsony az infláció.
2024. jún. 28. 11:31
 14/20 anonim ***** válasza:
64%
Amíg szitokszó a szakszervezet, addig alacsony lesz a fizu is. és persze tovább tombol a szürkefoglalkáztatás is, hogy a dolgozónak ne ketyegjen a nyugdíja, ha meg tartósan beteg lehetőleg dögöljön éhen.
2024. jún. 28. 11:54
 15/20 anonim ***** válasza:
62%
13. Ja, csak az infláció okozta árnövekmény fixálódott. Azt, hogy a fizetések lekövették ezt az árnövekményt, azt pedig felejtsük el.
2024. jún. 28. 11:58
 16/20 anonim ***** válasza:
63%
Sok fidesztroll jól bólogat itt egymásnak az akolban xs
2024. jún. 28. 12:37
 17/20 anonim ***** válasza:

"Ja, csak az infláció okozta árnövekmény fixálódott."

Hát nyilván nem fognak visszamenni az árak, olyan ország nincs a világon, ahol az inflálódott árak visszaesnek. Egyébként az infláció részben a vállalkozók kapzsiságából is ered, és persze a rossz kormányzati döntések is okozták.

"Azt, hogy a fizetések lekövették ezt az árnövekményt, azt pedig felejtsük el."

Szektoronként változó mértékben, de majdnem minden szektorban volt fizetésemelés. De egyébként a bérek emelése vagy csökkenése soha nem a kormány feladata volt, a kormány csak közvetett módon tud hatni rájuk.

De most akkor én megkérdezném, hogy azok a cégek, akik majd egy éven keresztül nyerészkedtek a hatósági árakon, azok hova tették a profitot? Mit kezdtek vele?

2024. jún. 28. 14:38
 18/20 anonim ***** válasza:

17. Tudom, nem vitatom az általad leírtakat.

Kérdésedre válaszolva, ja, hát ezek szeretik eljátszani a hattyú halálát, közben nyilván óriási extra profitot tesznek zsebre.

2024. jún. 28. 14:41
 19/20 SzocdemOliver ***** válasza:

Az emberek egy részének sose fog kinyílni a szemük.

Egy részük elhiszi Orbán propagandáját, hogy a sok rossz Brüsszel miatt van és valójában erős a magyar gazdaság.

A másik részük elhiszi azt, amit Magyar Péter szónokol, miközben a Tisza Pártnak semmilyen választási programja nincsen. A Tisza Párt alelnöke még egy minisztériumi osztályt sem vezetett, az ország harminc százaléka pedig rábízná a hazáját.

A választók maradéka, a valódi ellenzéki többség pedig kisebbségben marad és nem tudják leváltani Orbán zsarnoki rendszerét.

2024. jún. 28. 17:08
 20/20 A kérdező kommentje:
Ide az kellene (sosem lesz ilyen mentalitással!!!) mint ahogyan Ceausescut elltakarították!! De itt sosem lesz ilyen.... Egyedül meg kevés vagyok
2024. jún. 28. 21:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!