Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik igaz? Magyarország...

Melyik igaz? Magyarország csak a magyaroké, vagy Mindenkié!?

Figyelt kérdés
Nem tartom jogosnak hogy Magyarország külföldi emberé is. Azt tekintem Magyaroknak akik 100 évre visszamenőleg legalább 3/4 részben Magyarországon élő emberek utódai. Nem tartom Magyarnak azokat a Magyarokat sem, akik U.S.A v. Egyéb állampolgárságot felvették és külföldön telepedtek le örökre, ill. A Székelyeket sem akik Erdélyben élnek. Erdély nem Magyarország már régen.

#Magyarország Mindenkié #Magyarország a magyaroké #Külföldi idegen magyarok megtagadása #Elmagyarosodás ideje 100 év
jún. 22. 18:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Magyarország Magyarországé! 🙂✌️😉
jún. 22. 18:44
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Az ott lakóké.😍😍😍
jún. 22. 18:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Magyarország azé, aki itt él.
jún. 22. 18:45
 4/10 A kérdező kommentje:
Miért kéne megmentenünk az U.SA magyarokat, mi nem vagyunk mindenhatók, így nem a mi dolgunk. A Kárpát medence lakosságát kell megóvnumk, akik Magyar állampolgárok. 100 év kell hozzá hogy törzsgyöketes magyar legyen. A nemzetiségek nem óvhatják saját országukat, kötelesek hogy a mi hazánk legyen az első nekik!!! Ha ezt megszegik, ki kell őket toloncolni.
jún. 22. 18:46
 5/10 anonim ***** válasza:
43%

Igazad van kérdező, én sem tartom magyaroknak azokat, akik románok, tótok, szerbek és nem a határon belül élnek.

De egyébként mindenki mást magyarnak tartok, aki itt él, viseli a terheket és gazdagit minket. Testben, lélekben.

Szóval szerintem még a kubai szövőnő és a pakisztáni biciklis futár is magyar. De a székely paraszt nem.

jún. 22. 18:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Magyarország az Magyarország 🙂
jún. 22. 18:50
 7/10 PMC Wagner ***** válasza:
100%
Ez azért elég demagóg hogy csak az magyar akinek állampolgársága van.
jún. 22. 18:50
 8/10 anonim ***** válasza:
85%
aki ellopja
jún. 22. 18:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Magyaroké is meg az összes nemzetiségé is, belértve a cigányságot. Persze édes Erdélyre is ez vonatkozik. Most én budapesti lakosként azzal igyekszem ezt segíteni, hogy gyerekkorom óta tanulok németül, szlovákul, cigányul, és belekóstoltam a románba, latinba is. Ha viszont román anyanyelvűként láttam volna meg a napvilágot valahol édes Erdélyben, akkor meg magyarul tanulnék biztosan érdeklődésből, már csak a kihívás kedvéért is is. Hiszen még így is érdekel a finn meg a szibériai nyelvrokonaink, vogulok, szamojédok világa. Az uráli nyelvek tipológiai, nyelvészeti szempontból igen érdekesek.
aug. 21. 13:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Magyaroszág: elvárom hogy óvja és védje a beás nyelvet (ami a románnak egy archaikus dialektusa, de beások élnek Magyaroszgon is)

Románia: elvárom hogy óvja és védje a csángó nyelvet (amit beszélnek Románia keletibb, tehát moldvai részein, de a magyar nyelv egy nyelvjárásának tenkinthető.

Mindenki, Szlovákia - Románia - Magyaroszág és a jugoszláv utódállamok egyaránt egyaránt: elvárom hogy óvják és védjék a cigány nyelv(ek)et, amik közös kincsei a Kárpát-medencének.

aug. 21. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!